Івано-Франківськ

На Прикарпатті перевірять, чи продають у шкільних буфетах заборонені продукти

Прикарпатцям нагадують, що є перелік продуктів, які заборонено продавати в шкільних буфетах.

image 4 scaled

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розпочало проведення моніторингу організації харчування школярів.

“Особлива увага буде звернута на реалізацію буфетної продукції, зокрема на наявність заборонених харчових продуктів”, – йдеться у повідомленні.

Засновникам, керівникам закладів загальної середньої освіти та відповідальним особами за організацію харчування нагадують, що в шкільних буфетах заборонено продавати:

  • – Газовані напої (безалкогольні напої або так звані «солодкі води», мінеральні води, енергетичні напої).
  • – Сосиски в тісті, піци та бутерброди з ковбасою чи іншими м’ясними або рибними виробами промислового або кулінарного виготовлення.
  • – Кондитерські вироби, солодкі зернові продукти із вмістом цукрів понад 10 г на 100 г готового продукту (батончики, вафлі, чупа-чупси тощо);
  • – Вироби з кремом, з соусами, в тому числі майонезами.
  • – Морозиво.
  • – Харчові концентрати (перші, другі страви швидкого приготування);
  • – Продукти, які містять частково гідрогенізовані рослинні жири (транс-жири).
  • – Продукти (в т. ч. снеки) із вмістом натрію понад 0,12 г або еквівалентної кількість солі на 100 г готового продукту (солоні горішки).
  • – Продукти, які містять синтетичні барвники та ароматизатори (крім ваніліну, етилваніліну та ванільного екстракту), підсолоджувачі, підсилювачі смаку та аромату, консерванти (чіпси, сухарики, кондитерські вироби, солодкі глазуровані сирки, йогурти з наповнювачами).
  • – Непастеризоване молоко та молочні продукти, що виготовлені із непастеризованого молока.
  • – Непастеризовані соки, соки, до яких додано цукри і підсолоджувачі.
  • – Рибні, м’ясні, плодоовочеві та інші консерви промислового виробництва.
  • – Кава та кавові напої.
  • – Гриби.
  • – Продукція домашнього виробництва.

Натомість продавати школярам рекомедують фрукти, овочі, горішки, бутерброди з вершковим маслом та сиром, йогурт, кефір, сир кисломолочний без підсолоджувачів, салати в порційній упаковці, приготовлені безпосередньо в день вживання, фруктові, овочеві пастеризовані соки, чай, компот, узвар без цукрів та підсолоджувачів тощо.

Про результати моніторингу інформація буде опублікована пізніше.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено