Івано-Франківськ

Транспортно-логістичний хаб: з Коломиї планують запустити потяг до Румунії

Це дозволить зʼєднати залізницею Коломию зі ще однією країною Євросоюзу.

novi reysi ukrzaliznici

Міський голова Коломиї Богдан Станіславський підписав меморандум з мером румунського міста Сиґіт-Мармацієй Васіле Молдаваном, повідомляє ПІК.

Цим документом два міста погодились працювати над створенням залізничного маршруту Коломия – Сиґіт-Мармацієй. Це дозволить зʼєднати залізницею Коломию зі ще однією країною Євросоюзу. Як віломо, нещодавно запрацював залізничний маршрут Коломия – Варшава.

Планується, що маршрут Коломия –Сиґіт-Мармацієй буде створений на основі чинних: 753/754 та 755-756 «Рахів-Валя-Вишеулуй».

«Це дозволяє сподіватись, що ініціатива буде реалізована в найближчому майбутньому, адже справа абсолютно реальна. Дякую нашим румунським партнерам, що дієво підтримують нас у цей важливий час. Логістика завжди була ключовою для розвитку міст та країни в цілому. Очільники Сиґіт-Мармацієй наочно демонструють що таке дієва співпраця», – розповів Станіславський на власній сторінці у соцмережі.

На найближчу сесію міської ради депутатам коломийські депутати планують звернутися до уряду та АТ «Укрзалізниця» з проханням підтримати ініціативу. Румунські партнери також звернуться до свого національного перевізника.

«Така концентрація міжнародних залізничних маршрутів з початком у Коломиї дозволить розвинути на базі нашого міста потужний транспортно-логістичний хаб», – додав очільник міста.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено