Івано-Франківськ

На п’ять років засудили уродженця Прикарпаття, який допомагав окупантам (ФОТО)

Під його керівництвом демонтували центральну та фронтальну стіни, фасад споруди драмтеатру в Маріуполі.

FB IMG 1699428666922 scaled

Отримав вирок виконавець робіт з демонтажу Маріупольського драмтеатру, який допоміг російській владі приховати сліди масового вбивства українців

“16 березня 2022 року російські військові вчинили воєнний злочин, завдавши авіаудару по будівлі драмтеатру, де переховувалися багато українських громадян.

Аби приховати докази злочину – масового вбивства жителів міста – російська влада під виглядом «відновлення» терміново приступила до руйнування рештків споруди, під якими загинули мирні мешканці”, – йдеться у повідомленні.

СБУ встановила, що залученими до робіт фірмами-підрядниками керував громадянин України, уродженець Івано-Франківської області. З 2014 року він перебуває в рф, де володіє будівельним бізнесом.

010 scaled

“У грудні 2022 року підконтрольні українському колаборанту компанії демонтували центральну та фронтальну стіни, фасад споруди драмтеатру, які містили на собі сліди бомбардування.

Очолювані ним компанії з російського Санкт-Петербурга також працювали на місці філармонії та інших зруйнованих і пошкоджених збройними формуваннями російської федерації будівель у Жовтневому районі Маріуполя”, – йдеться у повідомленні.

За співпрацю з владою держави-агресора колаборанта нагороджено відзнакою «за восстановлєніє Маріуполя».

004 scaled

На початку 2023 року слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру в колабораційній діяльності. За ініціативи СБУ було арештовано його майно в Україні вартістю понад 1,7 млн грн.

Колаборанта засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 15 років та з конфіскацією майна.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено