Івано-Франківськ

Від початку року на Прикарпатті розшукали 190 зниклих дітей (ФОТО)

Якщо дитина зникла, зволікати не варто.

406032164 344200341587535 8051678435459024659 n scaled

З 1 січня 2023 року до підрозділів поліції Івано-Франківщини надійшло 175 звернень щодо зникнення 190 дітей. Усіх їх розшукали.

111 звернень стосувалися малолітніх дітей, пише ПІК з посиланням на обласне управління поліції. 

“Завдяки злагодженим та оперативним діям працівників ювенальної превенції усіх дітей розшукано здебільшого упродовж доби після отримання заяви про зникнення. З неповнолітніми та малолітніми, а також з їхніми родичами поліцейські провели профілактичні бесіди”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці нагадують,  якщо ваша дитина зникла, наприклад не повернулася додому, не виходить на зв’язок, загубилася на вулиці чи у місцях скупчення людей – негайно телефонуйте на оперативну лінію 102!

Співробітники поліції розпочинають розшук дітей негайно. Окрім цього:

  • Зателефонуйте найближчому колу спілкування вашої дитини. Можливо, вона затрималась на прогулянці, в школі чи на гуртку. Це можуть бути друзі, викладачі, репетитори, родичі, сусіди.
  • Проаналізуйте, що могло статися. Чи сварилися ви до цього випадку? Чи була поведінка вашої дитини підозрілою? Згадайте, в якому одязі була вдягнена, що з речей мала з собою. Перевірте, чи на місці документи, телефон та гроші.
  • Повідомте співробітникам поліції всі деталі. Надайте свіже фото та особливі прикмети, якщо вони є. Розкажіть все в подробицях, навіть якщо вони неприємні, чи між вами була сварка, поліція має це знати.

Щоб уникнути подібних випадків, правоохоронці радять більше часу проводити з дитиною. Якщо виникають інциденти та непорозуміння, краще звернутися за допомогою до фахівця – психолога, який  допоможе краще чути та розуміти потреби дітей, зокрема підлітків, а дітям — порозумітися в першу чергу із собою, сім’єю та суспільством.

До слова,на Львівщині від початку року поліцейські розшукали 345 зниклих дітей.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено