Івано-Франківськ

У П’ядицькій та Заболотівській ОТГ тестуватимуть сервісну систему

З 16 вересня сервісну систему Державний аграрний реєстр тестуватимуть у П’ядицькій та Заболотівській ОТГ, які обрали за результатами конкурсу.

Про це йдеться на сайті Івано-Франківської облдержадміністрації, пише ПІК.

Цьогоріч в Україні запрацювала сервісна система – Державний аграрний реєстр. Електронний ресурс доступний усім, хто виробляє сільськогосподарську продукцію – незалежно від форми господарювання. Система дозволяє аграрію отримувати всю необхідну інформацію про державні програми підтримки, юридичні консультації та навіть вирішувати земельні питання. 

У П'ядицькій та Заболотівській ОТГ тестуватимуть сервісну систему

“Систему вже успішно протестували у південних областях України. До другої хвилі потрапили дві громади з Прикарпаття – П’ядицька та Заболотівська, котрі перемогли у конкурсі. Ресурс створено для допомоги фермерам. Вони, авторизувавшись в системі, зможуть отримувати актуальну інформацію про діючі програми держпідтримки, про зміни у чинному законодавстві”, – зазначає заступник директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Степан Вінтонович.

 Також Степан Вінтонович наголосив, що роботу системи планують запустити  у всіх об’єднаних територіальних громадах.

“Вона вирішить одну з найбільших проблем – непоінформованість жителів ОТГ щодо наявності програм з підтримки сільського господарства”, – додав він.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено