Івано-Франківськ

Добра традиція: у селі на Прикарпатті заколядували 520 тисяч гривень для захисників (ФОТО)

Вже п’ятий рік поспіль жителі села колядують, щоб зібрати кошти на благодійність.

photo 2024 01 08 16 51 51 scaled

У суботу, шостого січня в селі Білі Ослави Делятинської громади провели чергову благодійну коляду. Заколядувати вдалося понад 521 тисячу гривень.

Про це пише ПІК з посиланням на старосту села Миколу Дячука.

За словами Миколи Дячука, благодійна коляда вже стала традицією для села. Односельчани з різних частин села згуртовуються, щоб зібрати кошти для тих, хто цього найбільше потребує.

Цьогоріч, жителі об’єдналися в 18 колективів та колядували від будинку до будинку

“Вже стало доброю традицією в нашому селі щорічно, в час святкування Різдвяних свят,проводити Благодійну коляду. Кошти, зібрані колядниками, ми віддавали найбільш потребуючим, важкохворим нашим односельчанам.  Цей рік не має бути винятком, адже добрі традиції треба підтримувати і розвивати. Кошти, зібрані під час коляди, плануємо передати на допомогу ЗСУ, адже наші воїни, як ніколи, потребують нашої підтримки“, – зазначив Микола Дячук.

За словами Миколи Дячука, за зібрані кошти вирішили придбати дрони для захисників, які знаходяться на передовій.

“Хочеться сказати дякую нашим воїнам, нашим ЗСУ, за наш спокій, за можливість скуштувати Святої вечері та відсвяткувати величне Різдво Христове, Василія та Йордан, за те, що ми мали можливість піти колядувати. А ще хочу подякувати всім тим, хто долучився до цьогорічної “Благодійної коляди”:  колядникам та “березам” велике дякую, ґаздам села які жертвували кошти та у такий спосіб проявили свою небайдужість“, – додає староста села. 

 

Нагадаємо, минулого року у Білих Ославах заколядували понад 307 тисяч гривень. Тоді, зокрема, кошти передали важкохворим жителям села.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено