Івано-Франківськ

У Франківську судитимуть двох колаборантів з Донеччини та Запоріжжя

Чоловіки підтримували Росію та її незаконну діяльність.

422605530 796233272545405 2698222330148271196 n scaled

В Івано-Франківську завершили досудове розслідування щодо двох колаборантів з Донецької та Запорізької областей. Справу передали до суду.

Про це пише ПІК з посиланням на СБУ в Івано-Франківській області. 

Слідчі СБУ зібрали докази колабораційної діяльності голови окупаційної адміністрації селища Нікольське Маріупольського району Донеччини.

“З вересня 2022 року місцевий мешканець обійняв посаду заступника, а з березня 2023 року – голови окупаційної адміністрації Нікольського. При цьому він вступив до партії «Єдіная Росія». Колаборант організовував роботу незаконної селищної адміністрації та виконував функції представника окупаційної влади. Зокрема, особисто вручав мешканцям селища вітальні листівки від президента РФ”, – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, на окупантів також працював колишній заступник голови Василівської районної державної адміністрації Запорізької області, який до призначення понад рік очолював Михайлівську РДА на Запоріжжі.

Після повномасштабного вторгнення екс-посадовець почав вести активну агітацію на підтримку незаконного референдуму про приєднання до РФ. При цьому він спирався на власний вплив та авторитет, пов’язаний із колишніми посадами.

Зокрема, колаборант брав участь у численних зустрічах та зібраннях, де називав російських загарбників героями, а незаконне рішення про приєднання до Росії – «багатовіковою мрією українського народу».

Чоловіків обвинувачують в колабораційній діяльності. Крім того, агітатору додатково інкримінують виправдовування збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

Їх обох очікує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено