Івано-Франківськ

Новим головою Генштабу ЗСУ став генерал-майор Анатолій Баргилевич: що про нього відомо (ФОТО)

Гарно керівника Генштабу призначили за пропозицією нового Головкома Олександра Сирського.

IMG 20240209 211820 564

Президент України Володимир Зеленський змінив начальника Генерального штабу Збройних Сил України. Новим головою став генерал-майор Анатолій Баргилевич. Він замінить на посаді колишнього очільника генерал-лейтенанта Сергія Шапталу.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 9 лютого.

“Сьогодні проводив наради з командуванням наших Сил оборони й безпеки України та міністром оборони Рустемом Умєровим. За результатами нарад: перше – провів заміну керівника Генерального штабу Збройних Сил України. Я дякую генерал-лейтенанту Сергію Шапталі за службу протягом цих двох років війни. Новим начальником Генштабу за пропозицією Головкома Олександра Сирського призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича. Досвідчена людина – розуміє завдання цієї війни та українські цілі”, – сказав Зеленський.

Він додав, що сьогодні Сирський визначив кандидатури своїх заступників, і Зеленський пообіцяв підписати відповідні укази.

“Також визначені заступники начальника Генерального штабу. Всі хлопці – бойові, фахові, кожен – із чітким знанням фронту та реальних потреб українських воїнів”, – додав Зеленський.

Що відомо?

Баргилевич Анатолій Владиславович народився у селі Омелянівка, Житомирської області. Йому 54 роки.

З 9 жовтня 2023 року Баргилевич обіймав посаду Командувачем Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

До цього з 2020 по 2022 рік Баргилевич був заступником командувача СВ ЗСУ з територіальної оборони. Ще до повномасштабного вторгнення РФ, у складі Сухопутних військ ЗСУ він почав створювати та розбудовувати потужну систему військ територіальної оборони.

На початку повномасштабної війни Баргилевич очолив оборону найважливішого сектору №1 оборони Києва на гостомельському напрямку. Він командував угрупованням, основу якого склали підрозділи ТрО він не допустив захоплення Києва росіянами.

Нагадаємо, 8 лютого 2024 року Президент України змінив Головнокомандувача ЗСУ. Валерій Залужного на цій посаді замінив Олександр Сирський.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено