Івано-Франківськ

Похилені будинки: Тайвань сколихнув потужний землетрус (ФОТО)

Через землетрус на японських та філіппінських островах оголосили про загрозу цунамі.

Похилені будинки: Тайвань сколихнув потужний землетрус (ФОТО)

Поблизу узбережжя Тайваню, третього квітня трапився потужний землетрус магнітудою 7,2 бала. Щонайменше чотири людини загинули. Про це пише ПІК з посиланням на Укрінформ.

“Підземні поштовхи також були чітко відчутні в столиці Тайваню Тайбеї, де в кількох частинах міста відбулися відключення електроенергії. Оголошено ризик цунамі через землетрус на японських та філіппінських островах. У соцмережах з’явилися фото з наслідками землетрусу. На них можна побачити похилені будинки у малонаселеному східному повіті Хуалянь, неподалік епіцентру землетрусу”, – йдеться у повідомленні.

Японія рекомендувала мешканцям прибережної зони південної префектури Окінава евакуюватися, оскільки незабаром очікується цунамі висотою до 3 метрів.

zobrazhennya 2024 04 03 074812066 scaled

Reuters зауважує, що сьогоднішній землетрус – найпотужніший у Тайвані за останню чверть століття. Коли в 1999-му році на острові трапився землетрус магнітудою 7,6 бала, загинуло близько 2400 людей й 50 тисяч будівель було пошкоджено.

До слова, Тайвань – це острів у східній Азії, який Китай вважає своєю територією і називає провінцією, що відкололася, а не незалежною державою.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено