Івано-Франківськ

За три місяці на Львівщині виявили 38 нових випадків захворювання на найагресивніший тип раку шкіри

Меланома - найагресивніший тип раку шкіри. Водночас у ранніх стадіях це онкологічне захворювання добре піддається лікуванню.
rU7miIfNRVlgvuhR3Ldd1pJIuKExArznAuJEx0CI 1200 scaled

Фото ілюстративне

У Львівській області на медичному обліку перебуває 2060 людей  із діагнозом меланома. За три місяці 2024 року в області виявили 38 нових випадків захворювання.

Про це повідомили у Львівському онкологічному центрі, пише ПІК.

У 14 людей захворювання діагностували під час профоглядів. У І та ІІ стадіях про свій діагноз дізнались 23 людини, в ІІІ стадії – п’ятеро і одна людина, дізналась, що захворіла вже в IV стадії.

 «Ми прагнемо, аби у людей діагностували меланому якомога раніше, адже у пізніх стадіях лікування цього типу раку є надзвичайно складним та тривалим для пацієнта і дороговартісним для держави», – розповів в.о. генерального директора Львівського онкоцентру Олег Дуда.

Першими симптомами розвитку меланоми можуть бути поява на шкірі нового пігментованого утвору або зміна родимки, котра уже була. Однак можливий розвиток і безпігментної меланоми, коли відсутня пігментація і розпізнати її дуже важко.

Аби не пропустити розвиток захворювання лікарі радять крім регулярних медичних оглядів, проводити самообстеження шкіри.

Повністю убезпечити себе від розвитку меланоми неможливо. Але існують прості рекомендації, які можуть зменшити ризик цього онкозахворювання.

Першим, що радять робити фахівці – уникати ультрафіолетового випромінювання. Варто також уникати надмірного відвідування соляріїв та використовувати сонцезахисні засоби при перебуванні на сонці. І, звісно, дуже важливо не ігнорувати профілактичні огляди у спеціаліста, адже він може точно встановити діагноз та підібрати оптимальний варіант лікування.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено