Івано-Франківськ

“Разом до перемоги”: у Франківську відбувся благодійний аукціон на підтримку “Едельвейсів” (ФОТО)

2Обов’язок кожного громадянина України - допомагати військовим".

DSC 0413 scaled

У п’ятницю, 17 травня, в Івано-Франківську провели благодійний аукціон «Разом до перемоги» на підтримку 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-тої  ОГШБр «Едельвейс».

Організатором заходу виступів Івано-Франківський обласний центр зайнятості, який заручився підтримкою обласної військової адміністрації, розповідає ПІК.

Сьогодні, велика проблема – це війна. Тому обов’язок кожного громадянина України допомагати військовим. Я брав участь в 4 аукціонах, бачив їх важливість, бачив як їх організовують і вирішив зробити такий аукціон з працівниками Служби зайнятості Івано-Франківської області”, – наголосив організатор аукціону Василь Цимбалюк.

DSC 0305 1 scaled

За його словами, саме обласний центр зайнятості став однією з перших державних установ, яка проводить такий аукціон і можливо це стане хорошим прикладом для інших організацій.

“Я сьогодні хочу подякувати Василю Дмитровичу, який організовує вже не перший захід і займається волонтерською діяльністю, поряд із професійною. Всім працівникам служби зайнятості, всім районним керівникам. Всі долучилися, щоб ми сьогодні мали можливість подякувати ЗСУ і долучитися до матеріальної підтримки наших хлопців”, – зазначив під час відкриття аукціону очільниця ОВА Світлана Онищук. 

DSC 0296 scaled

Завітав на благодійний аукціон й начальник Івано-Франківського обласного ТЦК та СП Володимир Бабанін. Цікаво, що за час своєї військової служби, він був командиром саме 109 окремого гірсько-штурмового батальйону 10 ОГШБр “Едельвейс”.

“Мав честь очолювати цей батальйон, майже п’ять років. І починав війну з цим батальйоном, ми починали війну з ними на Волині, потім була Київська операція, також цей батальйон брав активну участь на Донеччині. Це і оборона Лисичанська, оборона Соледара і Бахмута“, – розповів у коментарі ПІК Володимир Бабанін.

DSC 0244 scaled

За його словами, зараз батальйон і надалі продовжує виконувати завдання на Донецькому напрямку, відтак, є потреба у допомозі “Едельвейсам”.

“Важливі засоби РЕБ, засоби аеророзвідки, FPV-дрони. Головна мета сьогоднішнього заходу, щоб всі названі матеріально-технічні засоби, якнайшвидше з’явилися на лінії зіткнення,” – додав очільник обласного ТЦК.

DSC 0347 scaled

Подія відбулася в театрі-кіно «Люм’єр» та зібрала представників влади, бізнесу та інших сфер, а також меценатів та всіх небайдужих долучитися до допомоги ЗСУ.

Участь у таких аукціонах це не про піар, це не про можливість бути тут, а про можливість домогти армії. Збройним Силам потрібно допомагати щодня. Не тільки донацією, а й роботою з пацієнтами; роботою з тими людьми, які приїхали; родичами, тих сімей, які втратили годувальників. Тому, коли ми збираємося тут, ми обговорюємо питання, де ми можемо бути сильними. В цілому, ми зібралися тут для того, щоб нагадувати, що ЗСУ потребують нашої допомоги щодня. І наша армія буде переможною тільки тоді, коли ми будемо разом,” – розповів у коментарі очільник Національного медичного університету Роман Яцишин. 

DSC 0300 scaled

До уваги відвідувачів було представлено понад 30 лотів від місцевих меценатів та благодійників.

“Сьогодні представлені 33 лоти, вони будуть з кожного регіону нашої області, окрім Калуської. Багато лотів представили наші роботодавці. Є лоти, представлені учасниками бойових дій, які зараз знаходяться на теренах Івано-Франківської області. Можливо кількість лотів невелика, але ми хотіли, щоб вони були цікавими. Хочу сказати, що в останні дні була велика кількість дзвінків від моїх знайомих, що хотіли ще представини свої лоти і брати участь в аукціоні“, – каже очільник обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк.

DSC 0388 scaled

Найбільше вдалось виторгувати за такі лоти:
  • ліжечко підприємства «Гойдалка», виготовлене з натуральної деревини. Його придбали за 65 тис. грн;
  • парні сімейні вишиванки із золотими колосками, які надала дружина учасника бойових дій, підприємиця Яна Ткачук. За них вторгували 50 тис. грн;

DSC 0353 scaled

  • бойовий стяг, шеврони, фото і календар 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади, які принесли 45 тис. грн.

DSC 0457 scaled

До речі, серед лотів була книга «Вовки Да Вінчі», присвячена памʼяті Дмитра Коцюбайла, та книга «Народні Герої України». Їх представила мама захисника пані Оксана.
DSC 0337 scaled

Під час торгів вдалося зібрати чималу суму коштів – 1 млн. 94 тис. 500 грн. та значну суму донатів: на картці -50 тис. грн та 115 600 грн. готівкою. 

Відтак загальна сума збору за підсумками благодійного аукціону “Разом до перемоги” склала приблизно 1 млн. 260 тис. 100 грн.! 

«Надзвичайно приємно, що даний захід зібрав таку значну кількість відвідувачів, яким не байдуже майбутнє нашої країни. Висловлюю свою щиру вдячність та повагу кожному свідомому українцю, адже лише разом ми зможемо подолати усі труднощі та негаразди», – зазначив головний організатор заходу, керівник Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк.

DSC 0401 scaled

Авторка публікації: Ліза Гершат 

Переглянути фоторепортаж з перебігу аукціону можна – ТУТ.

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено