Івано-Франківськ

Офіційні представники Ірану підтвердили загибель президента Раїсі

Конституція Ірану передбачає, що в разі смерті президента перший віце-президент перебирає на себе, зі схвалення Верховного лідера, повноваження і функції

photo 2024 05 20 09 26 25

У неділю, 19 травня, гелікоптер, на борту якого перебував президент Ірану Ебрагім Раїсі, зазнав аварії. Офіційні особи підтвердили загибель усіх пасажирів.

Про це повідомляє IRNA.

Місцеві чиновники, присутні на місці катастрофи, підтвердили мученицьку смерть Раїсі та його команди. Уряд Ірану незабаром оприлюднить офіційну заяву”, – заявили у виданні.

Його смерть підтвердив також високопоставлений іранський чиновник в коментарі Reuters з місця події.

“Президент Раїсі, міністр закордонних справ і всі пасажири вертольота загинули в авіакатастрофі”, – заявив він.

Пізніше смерть Раїсі була підтверджена в заяві віце-президента Мохсена Мансурі в соціальних мережах і на державному телебаченні.

До теми

Конституція Ірану передбачає, що в разі смерті президента перший віце-президент перебирає на себе, зі схвалення Верховного лідера, повноваження і функції президента, інформує CNN.

Після того, як смерть президента Раїсі буде підтверджена офіційно, цю посаду обійме перший віце-президент Мохаммад Мохбер за згодою Верховного лідера Ірану Аятолли Алі Хаменеї.

Крім того, згідно з конституцією, три гілки влади – віце-президент, спікер парламенту і голова судової системи – повинні організувати вибори нового лідера протягом 50 днів після того, як віце-президент візьме на себе роль виконуючого обов’язки президента.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено