В Україні стартував сезон черешень. Але за один раз можна з’їсти не більше 300-400 г черешень. Про це пише ПІК з посиланням на Gazeta.ua
“Черешня – чудове джерело енергії, адже містить багато природних цукрів – фруктозу, глюкозу і сахарозу. Зважаючи на низький ГІ (глікемічний індекс), а у черешні він коливається від 22 до 30 залежно від сорту, цукор в крові буде підніматися повільно. Її можна сміливо назвати вітамінною бомбою – в ній містяться вітаміни А, С, В, Е, К т РР, що корисно впливають на зір, шкіру та організм людини в цілому”, – йдеться у повідомленні.
Окрім того, черешня – чудове джерело клітковини, яка покращує моторику шлунково-кишкового тракту і живить мікрофлору в кишечнику. До того ж, черешня – низькокалорійний десерт, у 100 г є всього 50 ккал.
Завдяки високому вмісту калію ягода корисна для роботи серцево-судинної системи, а вміст кумарину в ній попереджає утворення тромбів та бляшок.
Читайте також у ПІК:
- Стало відомо, коли краще поливати город вранці чи ввечері
- Стало відомо, які частини тіла є улюбленими для кліщів
- На Рівненщині крадій консервації застряг у вікні підвалу (ФОТО)
- Коли краще чистити зуби зранку: до чи після сніданку