Івано-Франківськ

На Харківщині українські оборонці зупинили окупантів, проводять контрнаступ

Сили оборони продовжують оборонятись на сході та півдні нашої держави.

1c06174ddef78ea5567ee

Сили оборони України зупинили російські війська на Харківському напрямку та проводять контрнаступальні дії.

Про це на брифінгу заявив представник Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ полковник Ігор Прохоренко, пише ПІК.

“Обстановка складна. Сили оборони продовжують оборонятись на сході та півдні нашої держави, наносять вогневе ураження противнику. Основні дії відбуваються на Харківщині, Донеччині. Що стосується Харківського напрямку – противник веде наступальні операції з метою створення буферної зони. Наразі ворог зупинений, ситуація контрольована, проводяться контрнаступальні дії”, – повідомив полковник Ігор Прохоренко.

Окупанти наступають також на сході Харківщини, планують зі сходу обійти місто Куп’янськ, але успіху не мають. Жорсткі бойові дії тривають практично вздовж всієї лінії фронту, зазначив Прохоренко.

“На Сумщині й Чернігівщині ситуація контрольована. Ворог накопичує війська на території рф, щодня завдає по прикордонних населених пунктах авіаційних та артилерійських ударів, застосовує БПЛА. Намагається знищити об’єкти критичної інфраструктури, атакує ракетами та «шахедами”, – йдеться у повдіомленні Генштабу.

Сили оборони знають про плани ворога та роблять все, щоб їх зірвати. Вживаються заходи, щодо виділення резервів та засобів вогневого ураження з метою перехоплення ініціативи на полі бою.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено