Івано-Франківськ

“Університет ІФНТУНГ отримав серйозний виклик, але ми стійко стоїмо”, – Ігор Чудик

Один з корпусів ІФНТУНГ отримав 50% руйнувань, а загалом пошкоджень зазнали інші 12 корпусів.

photo 2024 06 22 16 13 20111 scaled

“Університет отримав серйозний виклик, який ще раз доводить, що ворог підступний і хоче знищити нашу державу. Але ми стоїмо”. 

Про це розповів ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Ігор Чудик під час пресконференції в Івано-Франківській обласній державній адміністрації 22 червня, розповідає ПІК.

“Я за кілька хвилин прибув на місце (удару, – ред.), там працювала ДСНС, була пожежа. Ми отримали доволі серйозні руйнування одного з корпусів, на 50%. Відповідно, усі вікна, усе його внутрішнє наповнення, навчальна база – зруйнована.

Це корпус, який відповідав за навчання та сертифікацію. Суттєво пошкоджений також корпус №1. Доволі серйозно отримали пошкодження системи заскління 12-ти корпусів, вибиті шиби, двері. Це близько 150 вікон та 100 міжкімнатних дверей. Має також пошкодження спортивна інфраструктура.

Є ще доволі серйозна ситуація, пов’язана із руйнування заскління бібліотеки, але ми все це силами університету прибираємо“, – розповів ректор вузу.

Ігор Чудик подякував колективу університету, рятувальникам та владі, які відгукнулися та допомагають ліквідовувати наслідки російського удару, а також залучають допомогу на відбудову ІФНТУНГ.

“Зараз ми приймаємо всі міри, щодо ліквідації наслідків. Це процес буде відбуватися і вночі, щоб зберегти майно. Звичайно складно все це розповісти, війна є війна, але ми цей виклик приймаємо, і стійко стоїмо. Ми продовжуємо працювати!”, – додав Ігор Чудик.

Що відомо про ракетний удар 22 червня

У ніч на 22 червня росіяни запустили для обстрілу України ударні БПЛА та ракети.

В Івано-Франківську унаслідок атаки частково зруйновані кілька корпусів й інші будівлі одного з навчальних закладів, пошкоджено будинки та дитячий садок.

За попередньою інформацією, обійшлося без жертв.  

Окрім того, внаслідок ворожого удару також пошкоджені будинки в Надвірнянському районі.

Читайте також про ракетний удар на ПІК: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено