Івано-Франківськ

Байден анонсував передачу Україні додаткових систем ППО: які саме

Системи ППО передадуть також Нідерланди, Німеччина, Італія, Румунія.

202014 1 large scaled

Президент США Джо Байден анонсував передачу партнерами Україні додаткових систем протиповітряної оборони, зокрема NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM та IRIS T-SLS, а також зенітних установок Gepard.

Про це йдеться у спільній заяві лідерів США, Нідерландів, Німеччини, Італії, Румунії та України, пише “Громадське“.

Так, Сполучені Штати, Німеччина та Румунія підтвердили надання зенітно-ракетних комплексів Patriot. Ще один Patriot зберуть Нідерланди з іншими партнерами. Італія подарує SAMP-T. Йдеться про п’ять систем протиповітряної оборони, які допоможуть захистити українські міста, мирних жителів і військових, зазначається в заяві.

Крім того, найближчими місяцями США та партнери мають намір надати Україні «десятки тактичних систем протиповітряної оборони», зокрема зенітно-ракетні комплекси NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS та зенітні самохідні установки Gepard.

Також повідомляється, що кілька членів НАТО, включно з Канадою, Норвегією, Іспанією та Великою Британією продовжуватимуть забезпечувати Україну ракетами-перехоплювачами для цих систем.

Крім того, у заяві висловлюється подяка коаліції з понад 50 країн, яка надає безпекову допомогу Україні, а також ініціативі «Негайні дії щодо протиповітряної оборони», якій партнери пообіцяли надати понад 1 мільярд доларів.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено