Івано-Франківськ

“Мотивів у нього не було”, – батько підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон

Батько підозрюваного 18-річного хлопця наразі служить.

452832379 1167810137881996 4510137728039124015 n scaled e1721918041384

Як повідомляла ПІК, сьогодні затримали 18-річного жителя Дніпра, якого підозрюють у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон.

На місці затримання працює криміналістична лабораторія та ведуться слідчі дії. Президент України Володимир Зеленський сказав що “операція затримання була дуже непростою”. За словами голови МВС Ігоря Клименка, є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у Ірину Фаріон, та додає, що на думку слідства він лише виконавець. 

Журналісти «Схем» (Радіо Свобода) від джерел у правоохоронних органах дізналися ім’я затриманого та зв’язались з батьком підозрюваного. У коментарі чоловік повідомив, що він служить, а сина давно не бачив, але про його затримання дізнався від дружини.

photo 2024 07 25 16 53 05 scaled

«Я на фронті зараз, сина особисто давно не бачив, спілкувалися регулярно телефоном, – зазначив чоловік. – Мені дружина сьогодні зателефонувала, сказала, що відбулося затримання сина. Чи затримання, чи арешт – тут же теж не зрозуміло. Не все так «гладко» було: дружину тримали поза помешканням, забрали техніку, скрутили сина. Мотивів для убивства Фаріон не було, він не мав ніяких українофобських поглядів, він патріот. Навпаки: він закінчив курси керування БПЛА, щоб долучитися до українського війська, займався футболом», – сказав батько затриманого.

За даними МВС, підозрюваний – 18-річний житель Дніпра під час підготовки до скоєння злочину орендував щонайменше три квартири у Львові.

На запитання, чи знає батько щось про оренду сином житла у Львові, він відповів:

«Звідки б він взяв гроші на це? Я пересилаю кілька тисяч, але цього ж недостатньо».

З матірʼю затриманого журналістам поспілкуватися не вдалося – її телефон вимкнений.

Що передувало?

Близько 19:30 19 липня, у Львові на вулиці Масарика, невідомий чоловік вистрілив у мовознавцю Ірину Фаріон та втік. Трапилося це біля її будинку.

Жінка отримала важке вогнепальне поранення голови. Медики лікарні Святого Пантелеймона Першого територіального медичного об’єднання міста Львова боролися за її життя. Жінка була в критичному стані: в мозковій комі та на штучній вентиляції легень. Їй зробили операцію та перевели в реанімацію. Але серце Фаріон не витримало і вона померла того ж дня о 23:30.

Згодом поліція оголосила у розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства Ірини Фаріон.

MyCollages 66 scaled

Читайте також:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено