Івано-Франківськ

Олімпіада-2024, 6-й день: “срібло” Куліша та оновлений медальний залік

Куліш – найстабільніший український стрілець-спортовець останнього часу.

orig 696893

У перший день серпня на Олімпіаді в Парижі було розіграно 16 комплектів медалей. Вже звикнувши до постійних втрат, сьогодні нарешті маємо підстави порадіти. Другу медаль Україні приніс стрілець Сергій Куліш, розповідає ПІК із посиланням на Sport.ua

Його медаль – друга на цій Олімпіаді після бронзи Ольги Харлан. До фіналу Сергій відібрався третім, а в фіналі тривалий час взагалі лідирував. І якщо у стрільбі з коліна українець ще допустив два постріли нижче десятки і поступився однією сотою китайцеві Лю Юйкуню (сума українця за підсумками 15-ти пострілів – 153,9), то в стрільбі лежачи якийсь час мав відчутну перевагу.

getty 2164806522 scaled

Усі 15 пострілів Сергія були в «десятки» (сума 155,2), але китаєць стріляв не гірше і навіть збільшив перевагу до чотирьох сотих. Певні зриви у вигляді пострілів на 9,1 і 9,5 Куліш допустив у «стійці». Це ще до боротьби на виліт. Коли ж учасники фіналу почали по одному відсіюватися, українець у заключних пострілах не поцілив у «десятку» жодного разу. Як наслідок, Лю Юйкунь виграв золото, а наш стрілець – срібло.

Медальний залік

Китай, здобувши вже 11 золотих нагород, зміцнив лідерство в таблиці. США надалі виграє найбільше медалей кількісно (37) та поступово дотягується до лідерів за золотом.

Американці виграли вже дев’ять нагород найвищої проби. Франція, Австралія і Японія здобули по вісім золотих медалей.

Україна зі сріблом Куліша і бронзою Ольги Харлан – на 35 місці. Всього медалі здобули 50 країн.

Медальний залік Олімпіади-2024: день шостий

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено