Івано-Франківськ

Скандал з відбудовою “Охматдиту”: МОЗ проведе новий конкурс

Міністр охорони здоров'я Ляшко зауважив, що договір з переможцем тендеру на відбудову, що викликав суспільний резонанс, не підписано.

Скандал з відбудовою "Охматдиту": МОЗ проведе новий конкурс

Тендер на відбудову дитячої лікарні “Охматдит” у Києві скасують і проведуть заново на Prozorro. Про це на брифінгу, другого серпня повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише ПІК.

“По новому тендеру: я хочу, щоб він оголосився якомога швидше, тому наступного тижня ми створимо наглядово-ревізійну раду, яка затвердить критерії для учасників тендеру”, – заявив він.

d5ujdh c16x9x50px50p 9fa0599f649b84d589dc988dceec4639 scaled

Скандал з відбудовою “Охматдиту”: МОЗ проведе новий конкурс

До наглядової ради ввійдуть представники МОЗ, адміністрації “Охматдиту” та шість благодійників, які пожертвували найбільшу суму на відновлення. Кошти, які були зібрані на БФ “Охматдит”, будуть перераховані на казначейський рахунок лікарні. Ревізійно-наглядова рада буде відповідати за доцільне використання цих коштів.

“Ми оголошуємо через процедуру Prozorro: критерії того оголошення, хто може податися та вимоги до підрядника. Вони будуть зазначені там і узгоджені з наглядовою радою”, – додав Ляшко.

За його словами, публікація нового тендеру займе до 16 днів. Пропозиції на виконання будуть прийматися 7 днів.

До слова, напередодні стало відомо, що “Охматдит” відбудовуватиме за 307 мільйонів маловідома фірма за завищеними цінами, тож через суспільний резонанс, тендер вирішили провести заново. За словами Ляшка, на відбудову “Охматдиту” вдалося зібрати понад мільярд гривень.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено