Івано-Франківськ

“Тіло – не впізнати”: мама зниклого на Прикарпатті львівського студента Гашевського

Відомо, що угорські прикордонники 17 липня виявили у Тисі тіло, яке імовірно і належить зниклому студенту Гашевському.

photo 5301104965122645848 y scaled

Мама зниклого студена Олександра Гашевського – Ірина Гашевська  їздила за кордон, в Угорщину на впізнання тіла сина. Воно було настільки понівеченим, що підтвердити, що це саме її син жінка не змогла

Про це вона розповіла у коментарі для “Еспресо.Захід”, пише ПІК.

Від моменту зникнення до впізнання минуло майже три тижні.

“Тіло у такому стані – не впізнати. Тому потрібно проводити ДНК-експертизу на результати якої треба зачекати місяць. На тілі був лише один черевик, коли його знайшли. У сумочці не було паспорта і не було телефона, був лише зарядний пристрій. Також був студентський квиток. Вже аж 30 липня нам подзвонили та спитали, чи він дійсно був студентом?”, – розповіла Ірина Гашевська.

Відомо, що угорські прикордонники 17 липня виявили у Тисі тіло, яке імовірно і належить зниклому студенту Гашевському. Його знайшли за 1-1,5 км від українсько-угорського пункту пропуску Вилок на стороні Угорщини. До того ж батьки кажуть, що син не вмів плавати.

Що відомо про зникнення студента Олександра Гашевського

За дивних обставин на Прикарпатті 14 липня, під час мандрів у горах зник студент 4 курсу ЛНУ ім. І.Франка Олександр Гашевський. У поліції Львівщини підтвердили, що знайшли тіло людини, за описом схоже на зниклого 20-річного студента Олександра Гашевського

Його батьки звернулися до Офісу генпрокурора з відкритим листом, а також керівництва СБУ і ДБР з проханням провести розслідування всіх версій імовірної трагічної загибелі сина.

У листі батьки безвісти зниклого студента просять розслідувати основні версії його ймовірної смерті: нещасний випадок (сам втопився в річці Тиса, долаючи водну перешкоду), вбивство з необережності або умисне вбивство.

До 30 липня українські прикордонники не отримували інформації від суміжної сторони про виявлення тіла громадянина України, ймовірно Олександра Гашевського. Угорці про це поінформували лише ввечері 30 липня, хоч виявили тіло ще 17 липня.

У Міноборони на запит від “Еспресо.Захід” повідомили, що працівники Верховинського ТЦК та СП не затримували та не перевіряли документів зниклого на Прикарпатті студента. Також не перевіряли документів представники Нацгвардії чи поліції.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено