Івано-Франківськ

На Прикарпатті зросла кількість хворих на коронавірус: що відомо

У липні захворювання підтвердили у 7,7% людей, у яких була підозра COVID-19.

630 360 1619521521 397

У липні на Прикарпатті зросла кількість хворих на коронавірус. У порівнянні з червнем позитивних тестів на COVID-19 було на 11,9% більше.

Про це повідомив генеральний директор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Руслан Савчук, пише ПІК.

“В липні обстежено 1829 осіб з підозрою на COVID-19 – у 7,7% осіб захворювання підверджено. Порівняно з червнем, спостерігається збільшення кількості позитивних результатів на 11,9%“, – йдеться у повідомленні.

Загалом від початку 2024 року в області провели понад 19 тисяч досліджень на коронавірус. З них 11,5% були позитивними.

До слова, в Україні виявили три випадки “FLiRT” —  нового субваріанту коронавірусу «Omicron». Два з них зафіксували у Києві, ще один — на Прикарпатті.

“Через специфічні мутації в білку-шипі вірус штаму «FLiRT» краще зв’язується з клітинами та уникає імунної відповіді. Тобто швидше вражає ослаблений імунітет, а захворіти можуть навіть раніше вакциновані. Однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби”, – зазначає Руслан Савчук.

За даними лабораторії Центру громадського здоров’я, серед збудників коронавірусної інфекції, які циркулюють в Івано-Франківській області, домінує штам JN.1Omicron, який називають “Дженні”.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено