Івано-Франківськ

В українських школах та садочках облаштують захищені простори: що це таке

Використання таких просторів є тимчасовим.

Уряд затвердив постанову про створення в садочках і школах України захищених просторів (приміщень для фізичного захисту).

Уряд затвердив постанову про створення в садочках і школах України захищених просторів (приміщень для фізичного захисту). Це стосується закладів освіти, які розташовані на території громад із задовільним або помірним рівнями ризику і в яких укриття відсутні взагалі. Про це пише ПІК з посиланням на Національну поліцію України.

“Йдеться про захищені приміщення на підвальних, цокольних або перших поверхах, де учні та викладачі зможуть перебувати під час повітряної тривоги. Використання таких просторів є тимчасовим і засновники закладів освіти зобовʼязані облаштувати протирадіаційні укриття або споруди подвійного призначення”, – йдеться у повідомленні.

Відтак, обласні військові адміністрації та органи місцевого самоврядування впродовж одного місяця мають розробити та затвердити план заходів з облаштування захисних споруд на період до кінця 2027 року та забезпечити його реалізацію.

До слова, захищені простори – це частини будівлі, які укріплені габіонами чи залізобетонними конструкціями відповідно до Порядку, мають евакуаційні та аварійні виходи, повинні вміщувати усіх учнів, викладачів, працівників закладу освіти.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено