Івано-Франківськ

Ситуація на Курщині: в ISW підтвердили нове просування ЗСУ (МАПА)

РФ особливо боїться, щоб ЗСУ не взяли під контроль ключові дороги регіону.

800 0 1689660755 6695

Наступ ЗСУ у Курській області продовжується. Українські військові мали просування протягом останніх двох діб, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

“Геолокаційні кадри від 13 серпня показують українські сили, які діяли у східній частині Журавлі Курської області (на захід від Коренево та за 20 км від кордону). Це свідчить про те, що ЗСУ просунулися у східній частині населеного пункту. Кадри, опубліковані 14 серпня, на яких український журналіст веде репортаж із центральної Суджі, свідчить про те, що війська України контролюють принаймні частину селища та, можливо, його околиці”, – сказано в свіжому звіті.

ЗСУ діють на північний захід від Уланок (на південний схід від Суджі). Це говорить про те, що Сили оборони України нещодавно просунулися у цьому районі.

Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 14 серпня, вказують на те, що українські сили нещодавно мали незначний успіх у західній частині Камишного (на південний схід від Суджі).

photo 2024 08 14 13 33 39 scaled

14 серпня російські джерела заявили, що ЗСУ почали діяти в районі Гірі та Білиці (на північ від Гірі), що дозволяє припустити, що українські сили можуть заперечувати район на схід від Комишного.

“Українські війська діють у межах заявленої максималістами межі українського наступу. Це вказує на те, що ЗСУ також продовжує діяти ближче до міжнародного кордону в Курській області”, – йдеться у повідомленні.

Що відомо про наступ на Курську область

У середу, 13 серпня, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що під контролем українських сил перебувають уже 74 населені пункти Курської області.

Зі свого боку, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк упевнений, що ефективність рішення ЗСУ зайти в Курську область очевидна. За його словами, глобальний сенс цієї операції – “показати неспроможність Росії з військової точки зору, з точки зору готовності швидко реагувати на кризові ситуації, з точки зору контролю над внутрішнім простором”.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено