Івано-Франківськ

Ірина Верещук заявила, що Україна готова приймати російських біженців

Ця інформація недовподоби більшості користувачів соцмереж.

Ірина Верещук заявила, що Україна готова приймати російських біженців

Віцепрем’єрка Ірина Верещук повідомила на своїй сторінці у Фейсбук, що Україна готова допомогти росіянам, які мешкають на території Курської області, пише ПІК.

“У зв’язку з можливим погіршенням гуманітарної ситуації на прилеглих територіях Курської області РФ Україна повинна бути готовою до прийому російських біженців, – написала Ірина Верещук. 

За її словами, Мінреінтеграції запровадило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або хочуть евакуюватися до України. Цю інформацію Верещук написала російською, щоб було зрозуміло росіянам.

“Україна дотримується всіх норм міжнародного гуманітарного права. Ми забезпечимо мирним мешканцям Курщини необхідний захист і гуманітарну підтримку”, – додала віцепрем’єрка.

Верещук також зазначила, що Мінреінтеграції разом із військовими опрацьовують можливий маршрут гуманітарного коридору для цивільних із Курщини до Сум.
“Щодо гуманітарного коридору в бік рф: така можливість є, але за умови відповідного офіційного запиту з російської сторони. Наразі такого запиту поки не надходило”, – написала вона.

 Ця інформація викликала дуже бурхливі дискусії в соцмережах, де дописувачі висловили свої думки щодо допомоги росіянам, з території яких б’ють по Україні.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено