Івано-Франківськ

Вікна для ІФНТУНГ: американський фонд допомагає університету з відбудовою (ВІДЕО)

Фонд "GEM" надав вишу 20% вікон, решта бере на себе компанія НАК "Нафтогаз" та інші партнери

Вікна для ІФНТУНГ: американський фонд GEM допомагає університету з відбудовою (ВІДЕО)

Днями до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу завітали представники американського благодійного фонду Global Empowerment Mission (GEM). Вони разом із ректором вишу Ігорем Чудиком та головою Івано-Франківської ОВА Світланою Онищук оглянули, як відновлюють корпуси ІФНТУНГ після ракетної атаки 22 червня, пише ПІК.

5330061991114561958 scaled

Зокрема, фонд “GEM” в рамках своєї віконної програми надав вузу 165 вікон, щоб студенти змогли розпочати навчальний рік у комфортних умовах. Цікаво, що представник фонду в Україні Андрій Негрич є випускником університету нафти і газу, тому гордий долучитися до відбудови.

“Я дуже радий, що наш фонд дуже добре знають у прифронтових територіях, і водночас дуже радий, що нас погано знають у Франківську. Але як бачимо, на жаль, і Франківщина є під ударом росії, тому ми сьогодні тут. Але сподіваюся, що ми будемо менше тут присутні. Ми надали системну підтримку в рамках нашої віконної програми, яка діє по всій території України, і в даному навчальному закладі, ми замінили віконні конструкції на суму 2, 7 мільйона гривень”, – зазначив операційний директор “GEM” Андрій Негрич.

Разом із ним приїхали також керівник з віконної програми та проєктів “GEM” в Україні Олександр Бабенко та керуючий місій з гуманітарних напрямків “GEM” в Україні Артем Левитас.

5330061991114561963 scaled

На фото представники GEM: посередині Андрій Негрич

Ректор університету Ігор Чудик зауважив, що фонд “GEM” одним із перших долучився до відновлення вузу й наголосив на тому, що саме випускники найактивніше підтримують ІФНТУНГ.

“Я хочу подякувати вам за першість, яку ви задали і стали опорою цієї відбудови. Бо фактично близько 20% вікон, які ми вже встановлюємо, надав фонд “GEM”, а 80% інших вікон бере на себе компанія НАК «Нафтогаз» й інші партнери. Я думаю, ми продовжимо з вами комунікувати, підтримувати співпрацю”, – сказав ректор.

5330061991114561959 scaled

На фото ректор університету Ігор Чудик

За його словами, в університеті зараз активно проводять зовнішні роботи, бо насамперед важливо закрити корпуси, щоб на них не впливали погодні умови. А пізніше будуть працювати і над відновленням внутрішньої частини будівель.

“Ми прагнемо зробити університет ще кращим, аніж було до моменту влучання ворожої ракети. Ми розпочинаємо навчання з першого вересня. І я запевняю наших абітурієнтів, наших студентів, батьків які сюди ведуть своїх дітей, не переживайте. Ваші діти  будуть в комфортних навчальних корпусах, вони будуть в опіці наших науково-педагогічних працівників та будуть мати можливість повноцінно здобувати освіту”, – додав Ігор Чудик.

До слова, Global Empowerment Mission (GEM) – це американська благодійна організація, заснована у 2011 році у Маямі штат Флоріда. Фонд здійснює благодійні місії у 56 країнах світу, у тому числі й в Україні. На території нашої держави діють чотири основні програми “GEM”: програма продуктової підтримки населення, програма розповсюдження питної води, генераторна та віконна програми. 

До речі, саме цей фонд також надавав вікна для дитячої лікарні “Охматдит”, яку росія атакувала 8 липня.

Читайте також у ПІК:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено