Івано-Франківськ

У Львові за валізу вищу 60 сантиметрів, яка «їде зайцем», можна отримати 300 гривень штрафу

У "Львівавтодорі" зауважили, що не знання законів, не звільняє від відповідальності.

У Львові за валізу вищу 60 сантиметрів, яка «їде зайцем», можна отримати 300 гривень штрафу

У Львові 24-річну дівчину обурила ситуація, що коли вона їхала у трамваї № 4 заплатила 300 гривень штрафу за те, що не придбала квиток для своєї валізи. Про це пише ПІК з посиланням на “Високий замок”.

“Контролери перевірили мій електронний квиток і сказали, що я не подбала про оплату за валізу. Тобто моя валіза “їде зайцем”. За мить контролер витягнув лінійку і поміряв валізу, контролер сказав, що висота моєї валізи — 63 сантиметри, а допускається без квитка валіза або ручна поклажа висотою 60 сантиметрів. Пояснила, що вперше чую про квиток за багаж, але це не переконало контролерів. Заплатила 300 гривень штрафу”, – розповіла львів’янка.

У комунальному підприємстві “Львівавтодор” пояснюють, що на валізи та дорожні об’ємні сумки вищі 60 сантиметрів треба купувати квиток в усьому комунальному транспорті — трамваях, тролейбусах, автобусах та маршрутках. Це передбачено в законодавстві.

“Раніше пасажири зловживали, бо служба контролю працювала лише в електротранспорті і нагадувала правила перевезення багажу. Тепер контролери перевіряють квитки і в маршрутках, тож штрафують тих, хто не придбав квиток для габаритної валізи. Квиток для валізи коштує стільки ж, як для дорослого пасажира. Якщо пасажир їде з двома чи трьома великими валізами — квиток треба купувати для кожної”, – каже директор підприємства Микола Власюк.

Він додав, що за довгі предмети у понад 150 сантиметрів треба платити, за спаковані лижі — теж. Але є винятки: люди на кріслах колісних, діти в колясках. Люди з особливими потребами та маломобільні пасажири не оплачуть за свої коляски.

Львівські контролери в середньому виписують 2−2,5 тисячі штрафів безбілетникам. Найчастіше штрафують кур’єрів, які перевозять товари у великих рюкзаках квадратної форми.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено