Івано-Франківськ

Як правильно підібрати контактні лінзи

Контактні лінзи приносять користь для очей, якщо дотримуватись певних правил.

contacts bifocals scaled

Контактні лінзи – зручний засіб безпечної корекції зору. Ці вироби не обмежують огляд, як у випадку з окулярами, але одночасно захищають від негативного впливу сонячних променів. Також з їх допомогою можна змінити зовнішність – форму та колір очей. Але важливо розуміти, що лінзи – це медична оптика, при виборі якої слід дослухатися рекомендацій досвідчених офтальмологів.

Види та особливості

Самостійний вибір виробів для покращення зору може зашкодити очам. Тому, перш ніж купити лінзи, варто відвідати спеціаліста. Лікар точно визначить, який тип корекції зору найбільше підходить у конкретному випадку, призначить режим носіння та терміни заміни оптики.

Усі контактні лінзи класифікують за призначенням. Також важлива відмінність моделей – час рекомендованого використання. За призначенням тонкі оптичні вироби поділяються на:

  • Сферичні. Використовують для коригування короткозорості та далекозорості.
  • Мультифокальні. Призначають при діагнозі пресбіопії.
  • Торичні лінзи контактні. Поліпшують зір у разі астигматизму.

До кожного виду визначено індивідуальний режим носіння. Він може коригуватися відповідно до способу життя – робота в нічну зміну, часті візуальні контакти з монітором ноутбука або комп’ютера.

111 1 scaled

Класифікація очної оптики за способом застосування

Контактні лінзи приносять користь для очей, якщо дотримуватись певних правил. Вибирати відповідну модель з великого асортименту видів необхідно з урахуванням встановленого діагнозу. Терміни застосування очної оптики визначають залежно від ступеня порушення зору та діяльності майбутнього власника:

  • щоденні;
  • двотижневі;
  • місячні;
  • квартальні;
  • піврічні;
  • річні.

Короткострокові лінзи, що потребують частої заміни, більше підходять для корекції вікових візуальних проблем – короткозорості, далекозорості та початкового астигматизму. Місячна та квартальна оптика застосовується у разі збільшення радіусу кривизни очного яблука. Вироби піврічної чи річної заміни підійдуть для людей, діяльність яких передбачає велике зорове навантаження.

Свої перші лінзи не рекомендують вибирати за порадою друзів чи знайомих. Вони повинні відповідати формі очей і не викликати подразнення сітківки. Звернення до досвідченого офтальмолога, який правильно визначить діагноз та допоможе вибрати відповідну оптику від перевіреного виробника, – гарантія успішної корекції зору.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено