Івано-Франківськ

У двох районах Франківщини ввели карантин через західного кукурудзяного жука

Шкідника виявили у селі Уїзд Франківського району та селі Велика Кам’янка Коломийського району.

У двох районах Франківщини ввели карантин через західного кукурудзяного жука

На території двох районів Франківщини ввели карантин через західного кукурудзяного жука. Фахівці Держпродспоживслужби ліквідовують місця розповсюдження шкідника, пише ПІК.

“Шкідника виявили на території Івано-Франківського району в селі Уїзд, на площі 13 га та на території Коломийського району в селі Велика Кам’янка на площі 21 га, що підтвердили результатами досліджень обласної фітосанітарної лабораторії”, – йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області. 

Довідково: західний кукурудзяний жук – небезпечний шкідник кукурудзи. Личинки західного кукурудзяного жука живляться корінням кукурудзи.

Найбільша шкодочинність західного кукурудзяного жука проявляється на тих полях, де відсутня сівозміна. При беззмінному вирощуванні кукурудзи значно зростає щільність популяції цього шкідника. Жуки живляться пилком, маточковими стовпчиками, незрілими зернами, листям кукурудзи. Крім цього, жуки можуть живитися пилком інших рослин з родин гарбузових, бобових, злакових, складноцвітих.

Розповсюдження яєць та личинок цього шкідника можливе з транспортом, залишками ґрунту, що прилипає до насіння, знаряддями праці. В пошуках корму дорослі особини перелітають на поля кукурудзи та інших культур у нові райони. Перенесенню жуків сприяє вітер.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено