Івано-Франківськ

У Львові чоловік підсипав дерева сіллю: комунальникам довелося прибирати (ФОТО)

Якби впав дощ, дерева могли б загинути через таку витівку.

У Львові чоловік підсипав дерева сіллю: комунальникам довелося прибирати (ФОТО)

У Львові, 21 серпня невідомий чоловік сипав сіль під дерева на вулицях та в парку ім. Франка. Місцеві комунальники знайшли сіль під деревом у парку та ще під трьома – на вулицях Лепкого та Гребінки.

Оскільки не було опадів, а сіль комунальники оперативно прибрали, то коренева система дерев залишилось неушкодженою. Але за інших обставин дерева могли загинути. Про це повідомляє Львівська міська рада, пише ПІК.

“Найбільш шкідливим є посипання сіллю для молодих дерев, оскільки коренева система ще невелика. Якщо випаде дощ і ця сіль потрапить до коренів у ґрунт, то це може бути смертельно для дерева. На дорослі дерева це матиме менший вплив, але в будь-якому випадку засолення ґрунту є шкідливим і має негативний вплив”, – йдеться у повідомленні.

Тож важливо прибрати сіль до опадів, поки вода не розчинила її, бо засолений ґрунт вже не можливо очистити, хіба замінити, зауважують у міськраді:

“Відтак, мешканців закликають не вчиняти таких дій, а в разі фіксації подібних випадків – телефонувати на Гарячу лінію міста (15-80) та в поліцію (102), адже йдеться про пошкодження власності громади міста”.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено