Івано-Франківськ

“Поводився агресивно, намагаючись застосувати силу”: у ТЦК прокоментували затримання чоловіка у Франківську

Будь-яке перешкоджання роботі представників ТЦК та СП тягне за собою позбавлення волі терміном від 5 до 8 років

3788490 1

22 серпня одним із телеграм-каналів було поширено факт затримання військовозобов’язаного громадянина України, який мав місце в Івано-Франківську, інформує ПІК.

У Франківському ТЦК повідомили, що затримання відбулось в межах порушення вимог чинного законодавства щодо оновлення персональних військово-облікових даних, а також в порядку статті 185 КУпАП “Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця”.

Далі публікуємо без скорочень заяву Івано-Франківського центру комплектування та соціальної підтримки:

“Відео було подане в контексті начебто незаконних дій з боку представників правоохоронних органів та територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Однак, за результатами перевірки та з’ясування всіх обставин було встановлено, що жодних протиправних дій до громадянина вчинено не було. Більш того, згадана вище особа розуміючи, що перебуває поза межами дії закону почала поводити себе агресивно, намагаючись застосувати силу проти працівників національної поліції і ТЦК та СП. Наразі він проходить військово-лікарську комісію на предмет придатності до проходження військової служби та оновлення своїх персональних даних.

Дивує не типова реакція перехожих громадян літнього віку та жінок, які втручаються в процес діяльності представників правоохоронних органів і ТЦК та СП проявляючи свою зневагу і намагаючись вступитись за порушника закону. Вкотре закликаємо до законослухняної поведінки, яка не суперечитиме етичним нормам поведінки (не приємно спостерігати, коли чоловік 60 років “визволяє” з рук правоохоронців порушника навіть не усвідомивши для себе, що відбувається, те ж саме стосується і пересічних перехожих, які так охоче взяли участь у “звільненні бранця” та встановлення народного правосуддя і справедливості). На жаль, такі випадки є не поодинокими і вони можуть свідчити про глибоку кризу усвідомлення того, що відбувається в країні, за які цінності зараз наші Захисники і Захисниці утримують ворожу навалу на північно-та південно-східній території України.

Вчергове звертаємо увагу військовозобов’язаних – оновити свої військово-облікові дані та постійно мати при собі відповідні облікові документи (у паперовому варіанта або ж у додатку “Резерв+” ). Тільки таким чином ви унеможливите порушення вимог чинного законодавства з вашого боку та створених через вашу ж недбалість “вигаданих проблем”.

Наголошуємо, будь-яке перешкоджання роботі представників ТЦК та СП відповідно до вимог частини 1 статті 114-1 Кримінального кодексу “Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період” тягне за собою позбавлення волі терміном від 5 до 8 років”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено