Івано-Франківськ

В Україні почала дешевшати капуста: з чим це пов’язано та скільки коштує кілограм

Ціна знизилася вже на 13%, у порівнянні з минулим тижнем.

kapusta 01 scaled

В Україні почала дешевшати білокачанна капуста. Згідно з даними “EastFruit, ціну знижують через відсутність попиту на продукцію, що, обумовлене її низькою якістю, пише ПІК.

За словами самих виробників, погода цього сезону не найкращим чином позначилася на товарному вигляді середніх сортів капусти.

“За обставин, що склалися, фермери готові надавати знижки для покупців, намагаючись тим самим прискорити реалізацію некондиційного товару. Так, уже поточного тижня українські господарства готові відвантажувати білокачанну капусту по 17-24 грн/кг ($0,41-0,58/кг), що в середньому на 13% нижче, ніж наприкінці минулого тижня”, – йдеться у повідомленні.

Починаючи з середини липня, білокачанна капуста на ринку України поступово дорожчала, тому що було недостатньо пропозицій від місцевих виробників.  А ті пояснювали зменшення пропозиції спекотною та посушливою погодою, яка утримувалася практично на всій території України до кінця місяця.

До слова, попри зниження цін, сьогодні капуста в Україні надходить у продаж у середньому в 3,8 раза дорожче, ніж в аналогічний період 2023 року.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено