Івано-Франківськ

Нардеп, який підтримував російську церкву, незаконно втік з України

Працівники Державного бюро розслідувань розшукують людей, які можливо, йому допомагали.

Нардеп, який підтримував російську церкву, незаконно втік з України

Чинному народному депутату Артему Дмитруку повідомили про підозру через напади на правоохоронця та військового. У мережі пишуть, що він незаконно втік за кордон, а в Офісі генпрокурора вже почали кримінальне провадження за цим фактом, пише ПІК.

“За даними слідства, нардеп, перебуваючи в Одесі разом з групою людей, напав на співробітника правоохоронного органу, у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків. При цьому народний депутат умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти зброю, яка знаходилась в останнього”, – йдеться у повідомленні Офісу Генерального прокурора. 

Крім того, в інший період часу Дмитрук, перебуваючи в Києві, під час суперечки з військовим завдав йому декілька ударів, зокрема, в область голови. І якраз наперодні вручення йому підозри Артем Дмитрук виїжджає з України.  За даними Української правди, його поміти у Молдові, а звідти нардеп вилетів до Італії.

У ДБР підтвердили втечу Дмитрука та вже почали кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону.

“З’ясовуємо, яким чином депутат перетнув кордон та хто йому у цьому допомагав. Вже відбулися обшуки у цивільних осіб та працівників державної прикордонної служби, які, ймовірно, сприяли депутату в незаконному перетину кордону”, – зазначили в установі.

Що відомо про Артема Дмитрука: 

Він родом з Вінниччини. Розпочав політичнку кар’єру в 2019-му році. Йому вдалося набрати голоси й у 2019 році, Дмитрук потрапив до Верховної Ради 9 скликання від партії “Слуга Народу” за виборчим округом №133 (Одеська область) як безпартійний. Згодом він став членом партії та членом Комітету з питань правоохоронної діяльності. Втім, вже у листопаді 2021 року Дмитрука виключили з партії “Слуга народу”, пише 24 канал.

Артем Дмитрук – проросійський політик. Він є прихильником УПЦ МП, й до слова – він один з депутатів, який не підтримав законопроєкт про заборону церкви московського патріархату. Окрім того, 10 липня 2024 року Дмитрук став іподияконом – найстаршим церковнослужителем – УПЦ МП.

Нардеп також відомий антивакцинатор, адже, коли почалася пандемія коронавірусу, він піддавав критиці урядові заходи, закликав українців не вакцинуватися, й все це – в етерах проросійських телеканалів Медведчука.

Читайте також у ПІК:

 

 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено