Івано-Франківськ

У селі на Прикарпатті продовжують виявляти хворих на вірусний гепатит А

У Солотвинській громаді навчальний рік розпочнуть дистанційно.

FB IMG 1724819472448 scaled

У селі Пороги Солотвинської громади продовжують реєструвати випадки захворювання на вірусний гепатит А.

Про це повідомляє головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук, пише ПІК.

Через складну ситуацію скликали ТЕБ та НС Солотвинської селищної ради. На якому вирішили почати навчальний рік в закладах освіти у дистанційному форматі. Зазначається, що це допоможе перервати ланцюг передачі гепатиту А серед школярів.

“Вирішили забезпечити з нового навчального року дистанційну форму навчання в закладах освіти (в тому числі дошкільної) села Пороги , селища Солотвин, с. Яблунька, с. Раковець, с. Гута, с. Кривець – до стабілізації епідситуації з вірусного гепатиту А (не менше 1 інкубаційного періоду – 35 днів – від останнього випадку захворювання)”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, забороняється проведення масових заходів (змагань, зустрічей тощо) в закладах освіти Солотвинської громади, та участь в подібних заходах, як учнів, так і педагогічних працівників за межами закладів освіти Солотвинської громади.

До слова, у серпні в селі Пороги на вірусний гепатит А захворіли 11 людей, в тому числі 10 дітей віком до 17 років. Наразі четверо дітей перебувають на лікуванні в інфекційній лікарні.

“Всього за 2024 рік в цьому населеному пункті зареєстрували 125 випадків захворювання, серед яких 87 хворих – діти. Загалом по Солотвинській громаді з початку року зареєстрували 158 випадків, з яких 99 – серед дітей. Всі захворілі проходили стаціонарне лікування, що безпосередньо свідчить про серйозність проблеми”, – йдеться у повідомленні.

Також в громаді проводиться комплекс протиепідемічних заходів, що включає заключну дезінфекцію та дезінфекцію джерел водопостачання.

Щоб уникнути інфікування вірусом гепатиту А, закликають дотримуватись таких рекомендацій:

– не нехтувати правилами особистої гігієни, регулярно мити руки;

– вживати термічно оброблену їжу;

– добре мити овочі, фрукти, ягоди й зелень;

– вживати якісну і безпечну воду або кип’ятити її, якщо якість невідома;

– не використовувати для приготування їжі воду з відкритих джерел.

Читайте також:

 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено