Івано-Франківськ

В Україні немає жодної ГЕС, яку б не обстріляли окупанти, – “Укргідроенерго”

Каховська ГЕС була втрачена повністю, а Дніпрогес значно пошкоджена. Всі інші гідроелектростанції - у процесі відновлення.

photo 2024 08 28 14 08 17 scaled

Генеральний директора Укргідроенерго Ігор Сирота розповів, що за час повномасштабного вторгнення РФ було атаковано усі гідроелектростанції в Україні.

Про це він повідомив в ефірі телемарафону, пише ПІК із посиланням на pravdatutnews.com.

Внаслідок ворожих атак українські ГЕС втратили близько 40% генерації, а  теплові станції – понад 80%. Ці джерела генерації є балансуючими для української енергетики, тому є дефіцит балансуючої генерації.

“На сьогодні, на жаль, немає ні однією станції, яка б не атакована російським агресором. Більше 130 ракетних ударів було завдано по нашій генерації. Ми розуміємо, що втрачаємо і втратили чимало”, ‒ зазначив Сирота.

Він наголосив, що Каховська ГЕС була втрачена повністю, а Дніпрогес значно пошкоджена. Всі інші гідроелектростанції – у процесі відновлення.

“Що буде можливо відновити, ми ще не знаємо. До осінньо-зимового періоду стоїть завдання відновитися максимально, але на сьогодні це питання складно, тому що як не кожен тиждень, то кожен місяць постійно ракетні удари. Ми плануємо одне, а ворог планує інше. Тому сьогодні прогнозувати щось дуже важко”, ‒ додав Сирота.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено