Івано-Франківськ

В Україні розбився літак F-16: що про це відомо

Бойові літаки F-16, які отримали українські ВПС, літають від початку серпня. 
48938 qf 16med 46458

Головне фото – ілюстративне

За інформацією видання Wall Street Journal, в Україні розбився один з нещодавно отриманих американських винищувачів F-16.

Київ нещодавно отримав ключовий символ підтримки США – шість літаків F-16, які мають посилити можливості Сил оборони України в повітрі для боротьби з російською агресією. Один з цих винищувачів був знищений в результаті катастрофи в понеділок, лише через кілька тижнів після того, як перший літак американського виробництва прибув до України.

Про це пише Wall Street Journal з посиланням на слова офіційного представника США.

За словами американського чиновника, початкові повідомлення вказують на те, що літак не був збитий вогнем противника, хоча інцидент стався під час масованого російського ракетного обстрілу країни в понеділок, 26 серпня.

“Найімовірніше, катастрофа сталася через помилку пілота. “Новина про те, що один з небагатьох українських F-16 було знищено, стала серйозним ударом для Києва, який благав про ці літаки протягом кількох місяців, перш ніж президент Байден нарешті дав зелене світло європейським країнам на передавання літаків торік“, – йдеться у повідомленні.

photo 2024 08 29 19 13 13

Реакція від Генерального штабу

Це підтвердили у Генштабі ЗСУ. Винищувачі F-16 застосовували під час відбиття російської ракетної атаки. Вони збили чотири ворожі крилаті ракети.

«Під час заходу на наступну ціль з одним з літаків було втрачено звʼязок. Як зʼясувалося пізніше, літак зазнав катастрофи, льотчик загинув», – зазначили у Генштабі.

Для зʼясування причин аварії призначили спеціальну комісію Міноборони, яка працює в районі падіння літака.

До слова

Під час відбиття масштабної атаки 26 серпня загинув льотчик Повітряних Сил Олексій Месь. Перед цим він успішно знищив три крилаті ракети та один ударний безпілотник. Він відважно провів свій останній бій у небі, повідомили в Повітряних Силах.

photo 2024 08 29 20 36 54 scaled

Наказом Головнокомандувача ЗСУ йому було присвоєно звання полковника посмертно.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено