Івано-Франківськ

Як правильно готувати картопляне пюре та чим замінити молоко: поради

Як приготувати ідеальне пюре без молока, яких помилок варто уникати.

Kartoplyane pyure 640x400 1
Картопляне пюре — універсальна страва, яка легко готується. Одна, вона також має декілька нюансів, які варто враховувати, щоб страва вийшла ніжною та смачною, пише ТСН.

Як правильно готувати картопляне пюре:

  • Перед чищенням картоплю потрібно добре вимити;
  • Готувати її необхідно одразу, не тримаючи у воді, адже так вимиється крохмаль;
  • Кидати картоплю треба в підсолену киплячу воду;
  • Вода має покривати картоплю повністю, варити її треба 25 хвилин під кришкою;
  • Не можна використовувати ні блендер, ні комбайн, товкти краще традиційним способом;
  • Додавати масло варто вже в товчену картоплю. Якщо ви додаєте молоко чи інші рідини, їх треба підігріти, бо пюре буде сірого кольору;
  • Не треба готувати картопляне пюре на всяк випадок, його краще їсти одразу.

Що можна додавати в пюре замість молока, щоб воно було смачним:

  • Оливкова олія і печений часник. Він має багато фруктового цукру, який карамелізується під час запікання у духовці. Для цього у головки часнику потрібно зрізати верхівку та полити оливковою олією.  Тримати в духовці часник потрібно 15 хвилин. У потовчену картоплю додайте розім’ятий часник і трохи оливкової олії. Найкраще таке пюре подавати з м’ясом;
  • Вершкове масло. Його рекомендують додавати в розтопленому вигляді, тоді текстура пюре буде ніжною, а смак – вершковим. Масло можна замінити теплими вершками;
  • Пармезан, сметана чи йогурт. Ці складники також зроблять ваше пюре ідеально вершковим. Окрім того, з його залишків вийде ідеальний пиріг або запіканка, які неодмінно сподобаються усій родині.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено