Картопляне пюре — універсальна страва, яка легко готується. Одна, вона також має декілька нюансів, які варто враховувати, щоб страва вийшла ніжною та смачною, пише ТСН.
Як правильно готувати картопляне пюре:
- Перед чищенням картоплю потрібно добре вимити;
- Готувати її необхідно одразу, не тримаючи у воді, адже так вимиється крохмаль;
- Кидати картоплю треба в підсолену киплячу воду;
- Вода має покривати картоплю повністю, варити її треба 25 хвилин під кришкою;
- Не можна використовувати ні блендер, ні комбайн, товкти краще традиційним способом;
- Додавати масло варто вже в товчену картоплю. Якщо ви додаєте молоко чи інші рідини, їх треба підігріти, бо пюре буде сірого кольору;
- Не треба готувати картопляне пюре на всяк випадок, його краще їсти одразу.
Що можна додавати в пюре замість молока, щоб воно було смачним:
- Оливкова олія і печений часник. Він має багато фруктового цукру, який карамелізується під час запікання у духовці. Для цього у головки часнику потрібно зрізати верхівку та полити оливковою олією. Тримати в духовці часник потрібно 15 хвилин. У потовчену картоплю додайте розім’ятий часник і трохи оливкової олії. Найкраще таке пюре подавати з м’ясом;
- Вершкове масло. Його рекомендують додавати в розтопленому вигляді, тоді текстура пюре буде ніжною, а смак – вершковим. Масло можна замінити теплими вершками;
- Пармезан, сметана чи йогурт. Ці складники також зроблять ваше пюре ідеально вершковим. Окрім того, з його залишків вийде ідеальний пиріг або запіканка, які неодмінно сподобаються усій родині.
Читайте також:
- Рецепт на вихідні: без бульби – нікуди
- Рецепт на вихідні: Буряковий калейдоскоп
- Рецепт на вихідні: Делікатеси зі слив (ФОТО)