Івано-Франківськ

Ракетна атака по Франківську 22 червня: чи виплачують компенсації мешканцям

Місцеві мешканці й надалі можуть подавати заяви на відшкодування.

Ракетна атака по Франківську 22 червня: чи виплачують компенсації мешканцями

У Франківську з міського бюджету мешканцям, чиї квартири постраждали внаслідок російської атаки 22 червня 2024 року, виплачують грошові компенсації. Зокрема, йдеться про пошкоджені вікна та двері. Про це брифінгу, 30 серпня повідомив заступник міського голови Михайло Смушак, пише ПІК.

“На позачерговій сесії міської ради ми визначили, що будемо компенсовувати людям кошти за пошкоджені вікна та двері. За вхідні двері ми прописали 8000 гривень і по 4100 гривень за кожен квадратний метр пошкодженого вікна. Наразі 282 власники помешкань отримали відшкодування на суму понад чотири мільйони гривень. В нас немає часового терміну щодо подання заяв. Тому, якщо ще хтось з мешканців з певних причин досі не звернувся за компенсацією, то ще може це зробити”, – сказав він.

За його словами, загалом до виконавчого комітету міської ради надійшло 329 заяв на відшкодування пошкоджених вікон чи дверей. По 32 заявам людям відмовили з певних причин, як наприклад, зверталися орендарі, а не власники тощо…

“Важливо зауважити, що якщо мешканці вже отримали відшкодування з міського бюджету, то вони не зможуть отримати кошти за те саме пошкодження і від держави. Тобто, виплати здійснюють лише раз: якщо ви отримали їх від держави, то не можете претендувати і від міської ради”, – зазначив пан Михайло.

Щодо етапів встановлення вікон та дверей. У місті проведені тендери на їх закупівлю. І до кінця вересня всі вікна та двері, зокрема на сходових, де їх ще немає, мають бути встановлені.

Нагадаємо, 22 червня 2024 року росіяни завдали ракетного удару по Франківську. Загалом постраждали 24 будинки, університет нафти і газу, дитячий садочок №26 “Барвінок” та інші будівлі.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено