Івано-Франківськ

На Верховинщині затримали понад сто чоловіків, які намагалися втекти за кордон

У ТЦК розповіли про одного із затриманих, який скаржиться у соцмережах начебто на неправомірну мобілізацію.

 

bf435ab0b4e75521a3f7553dc20cd41e scaled

Тільки у Верховинському районі прикордонники затримали понад 100 горе-туристів, які намагалися утекти від мобілізації за кордон.

Про це повідомив Івано-Франківський ТЦК, пише ПІК.

За словами, ТЦК один із затриманих наразі скаржиться у соцмережах на начебто неправомірну мобілізацію.

“Микола Решетняк, «репетує» на сторінці у Фейсбуці, скаржиться на буцімто неправомірну мобілізацію, закликає до максимального репосту. Насправді ж, чоловік отримав повістку, підписану начальником Сумського РТЦК та СП, та мав прибути 3 вересня 2024 року на 12.00 до цього територіального центру. Натомість, він відправився у зовсім протилежному напрямку, де 30 серпня і завершив свою карколомну подорож”, – кажуть у ТЦК.

Та додають:

“Перебуваючи у навчальному центрі, Микола розповідає про свої «поневіряння», «неправомірну мобілізацію» і головне про те, що його у навчальному центрі «змушують проходити навчальну підготовку, хоча він є цивільною особою і ніколи не був військовослужбовцем»!

Що ж, сподіваємось що бойовий вишкіл під керівництвом інструкторів, загартованих війною, все ж таки зробить з нього підготовленого бійця, який буде дорожити бойовим побратимством та відкрито усім дивитися в очі і щиро відповідати на питання: «А де був ти, коли ми зупиняли ворога?»”.

Відповідно до Закону про мобілізацію від 18 травня 2024 року під час проведення мобілізації чоловіки віком від 18 до 60 років зобов’язані постійно носити з собою військово-обліковий документ і пред’являти його на вимогу військовослужбовців ТЦК та СП, поліцейських чи прикордонників.

“Також звертаємося до мешканців Івано-Франківської області з проханням не поспішати поширювати подібні панічні звернення та ставати частиною інформаційної війни проти України”, – додають у ТЦК.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено