Івано-Франківськ

На Львівщині візит на ВЛК врятував чоловікові життя

Під час військово-лікарської комісії у чоловіка діагностували ВІЛ.

LisRVV5ipbGQvc9fuupEmAzWtdN71ZSJVCfRTTQt

На Львівщині візит до військово-лікарської комісії врятував чоловікові життя. Адже під час обстежень у нього виявили ВІЛ. Знання статусу спростило діагностику і дало лікування, коли чоловік захворів на туберкульоз і небезпечну пневмонію.

Про це повідомляє Друге медичне об’єднання Львова.

“36-річний львів’янин Ігор (ім’я змінене) працює укладчиком асфальту. Чоловік має напружений робочий графік і зовсім мало часу на себе. В один із робочих днів до Ігоря під час роботи завітали працівники ТЦК. Тут же, на об’єкті, де Ігор укладав асфальт, йому вручили повістку. Завдяки військовим львів’янин розпочав медогляд і зробив швидкий тест на ВІЛ. Тест виявився позитивним, відтак його скерували у Центр інтегрованих медико-соціальних послуг”, – йдеться у повідомленні.

Чоловік отримав підтвердження діагнозу, йому призначили антиретровірусну терапію. Однак він недооцінив масштаб проблеми і відмовився від допомоги. Однак, через 4 місяці Ігор звернувся до медиків, коли уже не міг дихати самостійно.

“Легені Ігоря руйнував дисемінований туберкульоз з пневмоцистною пневмонією. Усе почалося невинно: вологий кашель і температура 38,5 С, Ігор уже потребував кисневої підтримки. Єдине питання Ігоря до лікарів було: “А я буду жити?” Питання Ігоря правильне, бо дуже часто люди з ВІЛ помирають від туберкульозу і пневмоцистної пневмонії, їм не призначають вчасно лікування. Медики спрацювали швидко, адже знали про статус Ігоря і швидко прийняли всі необхідні рішення, щоб його врятувати”, – йдеться у повідомленні.

Лікарі прогнозують, що легені чоловіка відновляться.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено