Івано-Франківськ

Національний кешбек: 880 тисяч українців відкрили картки для виплат

Ця програма має на меті підтримати національного виробника та спонукати купувати українське.

Національний кешбек: 880 тисяч українців відкрили картки для виплат

У вівторок, десятого вересня на пресконференції про роботу Уряду, прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про програму “Національний кешбек”. За його словами, за тиждень вже понад 880 тисяч українців відкрили  електронні карти для програми, що свідчить про зацікавленість людей у цій ініціативі, пише ПІК.

“Національний кешбек» – це програма, яка ринковим способом підтримує українських виробників. Вона матиме позитивний ефект у двох аспектах: економічному та соціальному. Так, в економічному плані вона сприятиме створенню робочих місць та збільшенню податкових надходжень. У соціальному – дасть можливість споживачам отримати 10% повернення на свою картку при купівлі українських товарів та послуг”, – сказав він.

630 360 1725961505 900

Очільник уряду зазначив, що при розробці програми аналізувався досвід інших країн. Найбільша підтримка національного виробництва існує у Німеччині та Італії. Там понад 78% населення підтримують власного виробника, купуючи товари вітчизняного виробництва. В Україні ж цей показник наразі менше 50%.

“Малий середній бізнес має стати хребтом нашої економіки. Зараз основу української економіки – складає підприємництво, тому дуже важливо підтримувати вітчизняного виробника”, – наголосив Шмигаль.

До слова, кешбек у розмірі 10% від вартості нараховується за купівлю продукції локальних виробників, що включені у програму, за виключенням підакцизної продукції (пальне, тютюн та міцний алкоголь). Також кешбек поширюється на ліки українського виробництва, вино без додавання спирту і медові напої.

Максимальна сума виплат — 3 тис. грн в місяць. Накопичені за місяць кошти надходитимуть на створену картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця. На які товари вже поширюється кешбек, можна дізнатися на сайті програми https://madeinukraine.gov.ua.

Інформувати споживачів про товари, на які розповсюджуватиметься кешбек, будуть і заклади торгівлі.

Отримані за участь у програмі «Національний кешбек» кошти можна буде витратити на послуги — комуналку, транспорт, лікування, мобільний зв’язок, спорт, кіно і інші. Також їх можна буде задонатити на ЗСУ або купити військові облігації.

Зняти готівку з рахунку, куди нараховують кошти за кешбек, буде неможливо. Використати кошти від кешбеку, нараховані в 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено