Івано-Франківськ

Вбивство Фаріон: підозрюваного триматимуть під вартою ще 60 днів

19 вересня рівно два місяці з дня вбивства мовознавиці.

Вбивство Фаріон: підозрюваного триматимуть під вартою ще 60 днів

У Львові Галицький районний суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 18-річному В’ячеславу Зінченку, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон. Підозрюваного триматимуть під вартою ще 60 днів — до 17 листопада включно, без можливості внесення застави.

Прокурори просили залишити Зінченка під вартою, оскільки вважають, що звільнення з-під варти «спонукатиме його до втечі та переховування від слідства». Про це пише ПІК з посиланням на hromadske.

Адвокати Зінченка подали клопотання про відвід двох прокурорів у справі через начебто дружні стосунки із донькою Фаріон. Суд пішов до нарадчої кімнати. Їм було відмовлено без можливості оскарження.

Своєю чергою, прокурори подали клопотання про продовження терміну досудового розслідування на шість місяців, до 26 січня 2025 року, пояснюючи це складністю експертиз та тим, що частина експертиз буде виконана у жовтні та листопаді 2024 року. Суддя задовольнив клопотання прокурорів.

Сам підозрюваний також просив його лишити під вартою, бо «боїться за своє життя». Також він вкотре заявив, що йому «загрожує небезпека від російських спецслужб», тому просив його лишити під вартою. Він знову сказав, що не буде вчиняти самогубства і каже це на випадок, якщо з ним «щось станеться» в ізоляторі тимчасового тримання.

«Мене ховають від російських спецслужб, від радикально налаштованих осіб. Я себе вбивати не хочу. Тож якщо зі мною щось станеться, то мені “допомогли”», — сказав Зінченко.

Нагадаємо, що 19 липня 2024 року у Львові на відому українську філологиню та мовознавицю Ірину Фаріон вчинили замах. Жінці вистрелили у скроню і за кілька годин вона померла у лікарні. За кілька днів підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон затримали у Дніпрі. Ним виявився 18-річний В’ячеслав Зінченко.

26 липня 2024 року суд обрав підозрюваному запобіжний захід, його відправили під варту, без альтернативи внесення застави. З того часу пройшло вже кілька судових засідань. Молодик не визнає своєї провини. Його батьки також не вірять, що син міг вбити і називають його патріотом.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено