Івано-Франківськ

В Україні держслужбовцям та військовим заборонили використовувати Telegram на службі

Telegram активно використовується ворогом для кібератак, розповсюдження фішингу.

заборонили телеграм

19 вересня відбулося засідання Національного координаційного центру кібербезпеки (НКЦК) – ключового органу координації та контролю у сфері кібербезпеки. Під час засідання прийняли рішення обмежити використання Telegram в органах державної влади, військових формуваннях, на об’єктах критичної інфраструктури.

Про це повідомляє Рада національної безпеки і оборони України, пише ПІК.

Заборона використання Telegram у державних та військових органах стосується лише службових пристроїв, а не персональних.

“З метою мінімізації цих загроз прийняли рішення щодо заборони встановлення та використання Telegram на службових пристроях працівників органів державної влади, військовослужбовців, працівників сектору безпеки і оборони, а також підприємств – операторів критичної інфраструктури. Виняток становитимуть лише ті особи, для яких використання цього месенджера є частиною службових обов’язків”, – йдеться у повідомленні.

Начальник ГУР МО України Кирило Буданов навів обґрунтовані дані щодо наявності у російських спецслужб доступу до особистого листування користувачів Telegram, навіть видалених повідомлень, а також їх персональних даних.

«Я завжди виступав і виступаю за свободу слова, але питання Telegram – це питання не свободи слова, це питання національної безпеки», – наголосив він.

Представники СБУ та ГШ ЗСУ зазначили, що Telegram активно використовується ворогом для кібератак, розповсюдження фішингу та шкідливого програмного забезпечення, встановлення геолокації користувачів, корегування ракетних ударів тощо.

Читайте також:
Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено