Івано-Франківськ

Кремль готує удари по критичних об’єктах ядерної енергетики України, – МЗС

Ураження цих об’єктів створює високий ризик ядерного інциденту, який матиме глобальні наслідки.

h ua den izobretatela ua1

За даними української розвідки, Кремль готує удари по критичних об’єктах ядерної енергетики України перед початком зими.

Про це в неділю, 21 вересня 2024 року, повідомив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга в соцмережі.

За його словами, йдеться про відкриті розподільчі пристрої АЕС та підстанції передачі, які є критичними для безпечної роботи атомної енергетики.

Очільник МЗС наголосив, що ураження цих об’єктів створює високий ризик ядерного інциденту, який матиме глобальні наслідки. Також він додав, що українські спецслужби вже передали відповідну інформацію партнерам. Також поінформовано і Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ).

“РФ – єдина країна, що захопила атомну станцію в Європі, шантажуючи світ. Українська Формула миру містить пункт про забезпечення радіаційної і ядерної безпеки. Ми закликаємо всі міжнародні організації й держави, які поважають Статут ООН, запобігти сценарію країни-терориста”, – зазначив Сибіга.

Окрім цього, очільник українського МЗС закликав МАГАТЕ, країни-партнери та інші організації забезпечити постійну розширену присутність місій на всіх відповідних обʼєктах.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено