Івано-Франківськ

Бійка активістів у Франківську: стали відомі учасники та подробиці конфлікту (ВІДЕО)

Ситуація викликала резонанс та привернула увагу правоохоронців.

460357500 529168979757336 2125007940571095743 n11

ПІК вже розповідала, що 20 вересня сталася бійка між громадськими активістами у Франківську.

Як з’ясувалося, під час конфлікту постраждав ветеран війни. Мова йде про активіста та ветеран війни Андріана Волгіна, який, як відомо, стоїть на захисті зеленої зони біля озера.

Як розповів виданню місцевим ЗМІ Андріан Волгін, він побачив в мережі відеозвернення чоловіка, котрий ображав захисників зеленої зони поблизу озера. Він знайшов контакти цього чоловіка на відео та разом з активістом Сергієм Янчуком домовився про зустріч з чоловіком. Вона відбулася на вулиці Івасюка.

За словами Волгіна, разом із чоловіком, що на відео, були ініціатори побудови реабілітаційного центру біля озера. В ході розмови, за словами Волгіна, виникла сутичка і на нього напали, він втратив свідомість. Коли прийшов до тями, стало відомо, що в нього розбита голова, на місце приїхала поліція.

На відео, оприлюднене в соцмережі, він із закривавленим обличчям, вже у присутності поліції. Чоловік отримав травми та потрапив до клінічної лікарні.

Як стало відомо ПІК, іншим учасником конфлікту був військовий Андрій Маджаров, який також опинився в обласній лікарні.

На поштову адресу нашої редакції надійшов лист зі зверненням від обʼєднання інвалідів «Асамблея патріотів», в якому йдеться про те, що Моджаров є  одним з ініціаторів будівництва реабілітаційного центру для ветеранів в Івано-Франківську.

“За словами очевидців, нападниками були активісти ініціативи «Парку ветеранів» – групи активістів, що блокують будівництво реабілітаційного центру буцімто під приводом збереження зеленої зони у місті”, – йдеться у листі.

До того ж представники “Асамблеї патріотів” стверджують, що на військового “напали з ножем”.

222 scaled

Що кажуть в поліції?

Поліція розпочала два кримінальних провадження за ч. 1 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

“Призначено судово-медичну експертизу для встановлення ступеня важкості тілесних ушкоджень обох заявників. Правоохоронці встановлюють усі обставини події. Досудове розслідування триває“, – наголосили провоохоронці.

Причина конфлікту – реабілітаційний центр

Нагадаємо, що реабілітаційний центр це спільна ініціатива громади міста та ГО Обʼєднання інвалідів «Асамблея патріотів». Проєкт має на меті створення інклюзивної зони на березі міського озера, що передбачатиме не лише якісну реабілітацію військових поруч із міським озером, але й матиме на меті окультурення громадського простору у рекреаційній зоні, ділянки спільного відпочинку військових та містян.

“Проєкт був підтриманий депутатами міськради, очікується інвестиційний конкурс на виконання згідно з затвердженими умовами. Метою проєкт є демонстрація вдячності Франківчан героям війни”, – наголошують представники “Асамблеї патріотів”.

НОВИНА ДОПОВНЮЄТЬСЯ…

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено