Івано-Франківськ

Нові маловідомі МФО

Серед новачків на кредитному полі України виділяються Monto, CashtanCredit, Starfin Crypsee.

222 1

Поруч зі справжніми бонзами кредитування на фінансовому ринку України періодично з’являються нові маловідомі МФО — мікрофінансові організації. Це недержавні небанківські установи, які видають власні кошти в кредит на короткий період під високу відсоткову ставку. 

Популярність послуги не зменшується, а навіть збільшується в нестабільні часи. Часто виникає необхідність придбати життєво необхідні речі в короткі терміни, а грошей банально не вистачає. Оформити кредит онлайн за хвилини зручно в нових маловідомих МФО. Щоб досягти успіху, новостворені організації пропонують вигідніші умови, приємні бонуси для постійних клієнтів або новачків, проводять акції. Величина суми першої позики в них зазвичай більша, ніж у відомих компаній, ставлення до пенсіонерів та студентів лояльніше.

Серед новачків на кредитному полі України виділяються Monto, CashtanCredit, Starfin Crypsee.

Характеристики маловідомих МФО України

Споживачу інколи складно визначити, де краще кредитуватись. Однозначної відповіді немає: кожен варіант має власні переваги й недоліки. Чим відрізняються державні установи та маловідомі МФО України:

tab 1 scaled

Відсоткова ставка в маловідомих МФО України значно вища, ніж в банках. Це компенсується зручністю оформлення позички — онлайн, в будь-який час. Вихідні, святкові дні не стануть на заваді отримання грошей при гострій необхідності. Головна умова — повернути вчасно, з обумовленими відсотками.

Штрафи за порушення термінів сплати кредиту більші, ніж в державних установах. Тож перед оформленням розстрочки слід ретельно зважити шанси: позичати слід перед отриманням заробітної плати, соціальних виплат. За таких умов сплата боргу не стане проблемою, а співпраця з маловідомими МФО України буде приємною. 

Плюси банків: нижчий відсоток за користування кредитом, постійне продовження термінів розрахунку. Головне — вносити платежі регулярно до встановленої дати. За необхідності можна користуватись кредитними коштами повторно до остаточного погашення чи після без оформлення нової розстрочки. Мікрокредити передбачають нову процедуру оформлення після завершення попередньої співпраці.

Monto

Товариство з обмеженою відповідальністю “СІРОКО ФІНАНС” володіє торговою маркою Monto, діє на засадах законодавчої бази України. Нагляд за його діяльністю здійснює Національна комісія з регулювання ринку фінансових послуг. Фінустанова зареєстрована 21 травня 1919 року, знаходиться в Києві, вулиця митрополита Василя Липківського, будинок 45, офіс 510А. Детальна інформація, установчі документи знаходяться у відкритому доступі.

Особливості Monto:

  1. видача позички без дзвінків та перевірок цілодобово;
  2. розстрочка з поганою кредитною історією;
  3. обслуговування пенсіонерів;
  4. зручний інтерфейс сайту.

Головна сторінка Monto попереджає про штрафні санкції у разі невиплати боргу — 5% за кожен день понадстрокового користування. Калькулятор вирахування відсотків та остаточної суми боргу допомагає клієнтам прийняти усвідомлене рішення щодо подальшої співпраці.

CashtanCredit

Розглядаючи маловідомі мікрозайми України, варто приділити увагу фінансовій компанії CashtanCredit. ТОВ знаходиться в м. Київ,01104, бульвар Міхновського Миколи, будинок 38, офіс 324. Свідоцтво про реєстрацію фінустанови видано 30 квітня 2020 року, Ліцензія на діяльність передбачає факторинг, надання коштів та банківських металів у кредит.

Характерні властивості сервісу:

  1. Надання банківських металів у кредитне користування.
  2. Можливість отримати позику на рік.
  3. Надання дисконтного (пільгового) періоду кредитування.
  4. Акції: 0,01% в день на перший кредит, повторна позичка зі знижкою по промокоду. Так маловідомі мікрозайми України приваблюють нових клієнтів, створюють пільги для постійних замовників.
  5. CashtanCredit відповідально ставиться до безпеки даних користувачів. Канали онлайн зв’язку надійно захищені, що підтверджується міжнародними сертифікатами.

Розмір пені при невчасному погашенні боргу чітко не вказаний, зазначено, що штраф не може перевищувати 15% суму простроченого платежу (в день). Слід більш зрозуміло пояснити потенційним клієнтам величину грошових стягнень за порушення умов кредитування, вказавши конкретну цифру для кожного випадку. 

Starfin

Власником Starfin виступає ТОВ «Стар Файненс Груп» в особі громадянина Литви. Зареєстровано компанію 22 березня 2021 року, Ліцензію переоформлено 27 березня 2027 року, адреса — м. Київ, вулиця Фізкультури, будинок 30В.

Переваги сервісу:

  • вік позичальника — 18 — 70 років;
  • відсоткова ставка на перший кредит — 0,01%;
  • промокод на зниження стандартної процентної ставки при своєчасному погашенні;
  • надійне захищення персональних даних;
  • зручність внесення платежів: карткою чи готівкою в банках або терміналах.

На сайті Starfin детально прописані наслідки несвоєчасної сплати кредитних коштів. Однак конкретно не вказана цифра відсотків стягнення за не внесення платежів у домовлені строки. Названі умови мораторію для накладання штрафів. Кредитори зобов’язуються в цьому питанні дотримуватись національних законів. Якщо держава прийме рішення про заморозку кредитів для певних категорій громадян, вони виконають рекомендації. У вільному доступі знаходяться установчі документи, що викликає довіру до організації.

Crypsee

Можливість отримання позички в крипто доларах надає маловідоме МФО Crypsee – https://kredyt-pid-kredyt.com.ua/vsi-mfo/ohlyad-crypsee/. На сайті можна  також обміняти USDT на гривні. Реєстрація та ліцензія ведення фінансової діяльності на території України відсутні. Це викликає низку запитань та пересторог: чи зможе позичальник захистити свої права у разі виникнення спірних моментів, чи гарантована безпека особистих даних.

Компанія гарантує споживачам:

  1. Конфіденційність.
  2. Рівність дебіторів. На рішення менеджерів не впливає попередня кредитна історія, вік, соціальний статус позичальника.
  3. Швидкість. Не вимагаються додаткові документи, поручителі.

Маловідоме МФО після підписання договору надсилає кошти на вже існуючий криптогаманець, або його можна створити в особистому кабінеті на сайті Crypsee. Необхідно врахувати, що компанія стягує одноразову комісію за нарахування кредитних коштів — 5%. Фактично позичальник отримує на картку замість 1 000 USDT 950.  Порушення термінів сплати передбачає накладення штрафу: 1,7% на позичену суму щоденно.

TOP1

Компанії з надання кредитних послуг мають свої переваги й недоліки. Розглянувши інформацію в таблиці, потенційні позичальники зроблять висновки перед обранням сервісу.

Порівняльна характеристика маловідомих МФО:

tab 2 scaled

Виходячи з наведених даних, на перше місце виходить Cashtan

Credit. Там виділяється найбільше часу на повернення боргу, доступний ліміт найбільший, стандартну відсоткову ставку реально зменшити за рахунок програми лояльності та проведення акцій. Проте слід окремо уточнити у менеджерів розмір штрафів.

Як взяти кредит онлайн в маловідомих МФО?

Отримати кредит онлайн в гривні просто. Маловідомі МФО України не відрізняються в цьому плані від інших. 

tab 3 scaled

Особливість маловідомих МФО України: їх послугами користаються незалежно від віку та статусу — студенти, пенсіонери, домогосподарки мають рівні права з офіційно працевлаштованими громадянами. В грошах не відмовляють тим, хто перебуває на обліку в центрах зайнятості.

Для отримання криптодоларів в Crypsee треба мати криптогаманець, який можна створити безпосередньо на тій онлайн платформі.

Чи варто довіряти новим маловідомим МФО?

Кредитування в нових маловідомих МФО потребує відповідального ставлення на кожному з етапів.

По перше, позика — крайній крок вирішення проблеми безгрошів’я. Щоб уникнути цього, слід підвищувати фінансову грамотність, вести список витрат, намагатися економити. Зміни в законодавстві можуть гарантувати отримання додаткових соціальних виплат, важливо не пропустити їх та оформити державну допомогу замість кредитних зобов’язань.

По друге, уважно вчитуйтесь в умови договору. Повернути доведеться більше позиченої суми. Ознайомтесь з розміром пені та уникайте штрафів, своєчасно оплативши борг. 

По третє, нові маловідомі МФО вміють захищатися від недобросовісних позичальників. Аби не познайомитися з колекторами, добре розрахуйте можливості вчасного повернення позиченого. Ставте підпис на документі, якщо впевнені в скорому надходженні грошей, з яких вдасться вчасно розрахуватись. 

Діяльність фінустанов з видачі мікрокредитів регламентується національним законодавством, нагляд за ними здійснює Нацбанк. Знайдіть Свідоцтво по реєстрацію установи, перевірте чинність Ліцензії на проведення діяльності. Якщо документи розташовані на сайті у відкритому доступі, це свідчить про легальність та доброчесність компанії. Пересвідчитись у достовірності даних можна на офіційному сайті НБУ. Мікрофінансова організація має бути в розділі небанківських установ. Наявність реєстраційного коду — необхідний фактор довіри до неї.  

Висновок, то яке маловідоме МФО України у 2025 році буде найкраще?

Установи з видачі швидких кредитів намагаються залучити більше клієнтів, тому стараються створювати вигідніші умови. Найкращим у 2025 році буде те, яке:

  • створить гнучку систему бонусів для постійних відвідувачів;
  • працюватиме над покращенням захисту даних, убезпечить власні ресурси від кібератак;
  • дозволить пролонгацію боргу — подовження строків виплати при неможливості вчасного розрахунку:
  • зменшить штраф за несвоєчасне внесення оплат за наявності об’єктивних непереборних причин.

В країні, де кожен може раптово втратити все: засоби до існування, майно, житло — маловідомі МФО мають стати фактором фінансової стабільності громадян. В деяких моментах необхідний мораторій на пеню. Державні закони це передбачають, потрібна воля фінустанов в погоні за короткочасною вигодою не втратити перспективних дебіторів. 

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено