Івано-Франківськ

Володимир Бабанін підсумував рік роботи на посаді очільника Франківського обласного ТЦК

Відтепер Володимир Бабанин має завдання формувати нову бойову бригаду.

DSC 0318 scaled 1

Бойовий полковник Володимир Бабанін, який очолював Івано-Франківський обласний територіальний центр комплектування і соціальної підтримки з 2 жовтня 2023 року рівно рік, залишив посаду, пише ПІК.

Підбиваючи підсумки своєї роботи Володимир Бабанин, спершу, окреслив головні аспекти мобілізації за період повномасштабного вторгнення.

«Проблеми мобілізації не стосуються окремо Прикарпаття. Ця проблема, яка непомітно створилась ще у 2023 році. Якщо пригадати 2022 рік та початок широкомасштабного вторгнення не тільки на терени Східної частини території України – проблем з мобілізацію не було. Навпаки, був пік піднесення войовничого козацького духу нашого населення».

На якомусь етапі середини 2023 року, каже Бабанин, відбувся «перелом» у свідомості мешканців західного регіону.

«У них з’явилася така думка: нехай на сході воюють і розбираються, а нам потрібно розвивати бізнес, щоб підтримувати економіку. Я думаю, що люди попали під вплив російської пропаганди. Дуже хотілося б, щоби люди все ж повернулися до тих часів, довоєнних, коли Прикарпаття безпосередньо було одним із джерел комплектування потужних військових частин: 10-ї гірсько-штурмової бригади, 128-ї ГШБр, 42-гої окремої механізованої бригади, 102-ї окремої бригади ТРО. Прикарпаття має дуже багато ефективних та навіть легендарних військових частин, які багато зробили і далі продовжують робити для нашої перемоги», – каже він.

DSC 0322 scaled 1

На думку Бабанина, зараз бракує у ЗМІ позитивного образу Захисника України.

«Треба більше пропагувати і розповідати про важливість проходження військової служби, престижність захисту України. Необхідно, щоби звідусіль казали, що проходження служби в ЗСУ, особливо під час повномасштабної агресії, це є важливо і престижно. Вихідці з Прикарпаття вже продемонстрували свою героїчну вдачу, боронячи територію нашої держави, починаючи з 2014 року. І я переконаний, що відважні люди, які можуть прославити цей край є і будуть».

На запитання, чи вдалося реалізувати все, що запланували на посаді начальника ОТЦК і СП, Бабанин відповідає так:

«Швидше так, аніж ні. Не вдалося реалізувати у повному обсязі, але в цілому, принаймні, було розуміння, що треба для командира, а що треба для керівника навчального центру для того, щоби задача була виконана на відмінно. Ми намагалися це робити і робимо донині».

До теми…

Відтепер Володимир Бабанин має завдання формувати нову бойову бригаду. Напрямок для офіцера не новий, до посади в ОТЦК Володимир Бабанін був командиром 109 окремого гірсько-штурмового батальйону та ексначальником штабу 128 окремої гірсько-штурмової бригади.

«У мене так воно йде якось по життю. Я був начальником штабу, потім став командиром. Потім знову був начальником штабу, потім був начальником ТЦК, і зараз знову стаю командиром. Життя непередбачуване, а в армії – й поготів», – додав Володимир Бабанін.

Нагадаємо, в Івано-Франківського ТЦК та СП новий керівник.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

    © 2020 Всі права захищено