Івано-Франківськ

“Доброволець взагалі не заходитиме до ТЦК”: які нововведення будуть в механізмі мобілізації

Новації були ініційовані Генштабом, підтримані Урядом та вже набули чинності.

"Доброволець взагалі не заходитиме до ТЦК": які нововведення будуть в механізмі мобілізації

“Доброволець взагалі не заходитиме до ТЦК”: представники Генерального штабу ЗСУ та Міноборони розповіли про нововведення в механізмі мобілізації. Відтак командирам військових частин надали право здійснювати призов військовозобов’язаних та резервістів  без участі територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК), пише ПІК.

“Перелік військових частин, командирами яких здійснюється призов військовозобов’язаних та резервістів під час мобілізації, визначається Генштабом ЗС України та налічує більше 130 частин. Цей перелік постійно розширюється”, – розповів начальник Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України полковник Роман Горбач.

Відповідно до нововведень, доброволець подає заяву на ім’я командира військової частини щодо призову на обрану вакантну посаду, після чого проходить професійно-психологічний відбір. Якщо результати вивчення будуть позитивні, такий чоловік направляється командиром частини на ВЛК. Після чого, з урахуванням ступеня придатності, командир приймає рішення про призов та оформлюється відповідний наказ.

“При цьому, за бажанням самого громадянина, військово-лікарську комісію він може проходити або за місцем проживання, або за місцем постановки на військовий облік, або ж за місцем дислокації військової частини. Тобто доброволець взагалі не заходитиме до ТЦК”, – пояснив Горбач.

За його словами, надання добровольцям можливості самостійно обрати підрозділ і посаду має покращити якість комплектування військових частин, підвищити мотивацію громадян до проходження служби та зменшити кількість скарг на дії ТЦК.

Долучення добровольців до Сил оборони можливе як через рекрутингові центри військових частин, так і через цивільні рекрутингові інформаційні платформи, з яким Генштаб плідно співпрацює.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено