Івано-Франківськ

Засідання у форматі “Рамштайн” можуть перенести: яка причина?

Важливе для України засідання під загрозою перенесення.

65afd0aed3db8

Заплановане на 12 жовтня засідання Контактної групи з питань оборони України в форматі “Рамштайн” можуть відтермінувати.

Остаточного рішення поки немає. Про це на брифінгу розповіла речниця Міноборони США Сабріна Сінгх.

Вона нагадала, що президент Джо Байден відклав поїздку на засідання через ураган “Мілтон”. Речниця не виключила, що з огляду на обставини, засідання у форматі “Рамштайн” можуть перенести та об’єднати його з засіданням міністрів оборони НАТО 17-18 жовтня.

“Ми лише зараз це з’ясовуємо. Тож коли з’являться оновлення, я обов’язково їх повідомлю. Як ви знаєте, президент лише сьогодні вранці скасував свою подорож. Тож ми працюємо з цими деталями. Повідомимо, коли знатимемо більше”, – зазначила Сінгх.

Тим часом

Держсекретар США Ентоні Блінкен вслід за очільником Білого дому Джо Байденом також вирішив скасувати свою поїздку до Німеччини, де відбудеться засідання Контактної групи для допомоги Україні у форматі “Рамштайн”.

Про це на брифінгу розповів речник Держдепу США Меттью Міллер.

За його словами, Блінкен планував приєднатися до Байдена в Німеччині після візиту до Лаосу. Проте оскільки президент США не поїде до ФРН, то глава Держдепу також повернеться одразу до Вашингтона.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено