Івано-Франківськ

У Франківській громаді збирають врожай сої: чи рясно вродила?

Працівники змогли перетворити непридатні для обробки землі на родючі поля.
soya na stattyu scaled
Цього року комунальне підприємство «Франківськ АГРО» висадило сою на двох ділянках у селах Радча та Тисменичани, розповідає ПІК.
Загалом засіяли понад 101 гектар землі. За словами агронома «Франківськ АГРО» Дениса Калиновича, з 37 гектарів у Радчі зібрали близько 3-ох тон сої.
«Зараз проходять омолоти сої сорт «Ментор» 1 репродукція. Розпочали збір врожаю в селі Радча», –каже агроном Денис Калинович.
Комунальне підприємство «Франківськ АГРО» стало надійним партнером для мешканців села Радча. Як зазначає староста села Тарас Борин, підприємство завжди готове надати допомогу та підтримку. Особливо актуальним є питання оренди паїв, адже завдяки КП «Франківськ АГРО»  мешканці можуть розраховувати на своєчасні виплати.
«З їхнього боку завжди є допомога. До них можна звернутись з будь-якими питаннями. Люди, які хочуть віддати свої паї, можуть звертатись до нашого КП. Будуть своєчасні виплати за оренду паїв», – зазначає староста села Радча Тарас Борин.
За словами заступника директора комунально підприємства Дмитра Сергенюка, працівники змогли перетворити непридатні для обробки землі на родючі поля. Це стало можливим завдяки систематичному догляду за землею та впровадженню сучасних технологій.
«Згідно з технологічною картою постійно проводимо сівозміни загалом. Загалом ми зайшли на не ліквідні земельні ділянки, які були зарослі дикорослими деревами, кущами та привели землі в порядок. Тепер є можливість на них працювати», -розповідає заступник директора КП «Франківськ АГРО» Дмитро Сергенюк.
У селах громади кожного року збільшується кількість посівних ділянок, розповідає Руслан Марцінків. Комунальне аграрне підприємство охоче орендує паї в людей. Це вигідно і для міста, бо таким чином зростає  кількість посівної площі, і для мешканців громади, бо вони вчасно отримують свої виплати.
«Основне завдання, щоб всі ті поля, які не обробляються – обробились та дали урожай. Цього року в нас 4 культури: пшениця, гречка, соя, соняшник. Кожного року ми розвиваємось для того, щоб збільшувати посіви. Дякуємо мешканцям громади, які віддають землі в оренду та пропонуємо для цього наше КП», – підсумовує Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.
Читайте також: 
Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено