Івано-Франківськ

Напад ведмедиці, сморід з Черемоша та розстріл військових: ТОП-10 новин тижня за 7-13 жовтня

А також масштабна ДТП на Львівщині та смерть грибників.

Напад ведмедиці, сморід з Черемоша та розстріл військових: ТОП-10 новин тижня за 7-13 жовтня

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 7-13 жовтня 2024 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Розстріл військових

Росіяни розстріляли дев'ять українських військових у Курській області

росіяни розстріляли дев’ять українських військових у Курській області. За даними DeepState, це сталося 10 жовтня неподалік села Зелений Шлях. Українські військові «виходили на позиції з думками, що вони у відносному тилу», проте вони мали обмежену кількість зброї і були вимушені здатися.

Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається напруженою. Українські захисники продовжують активно протидіяти російському агресору, завдаючи йому втрат у живій силі та техніці.

Масштабна ДТП на Львівщині

462789282 868373112054891 3874346990860950704 n scaled

11 жовтня, о 06:25 годині на автодорозі «Київ-Чоп», неподалік села Чишки, що на Львівщині сталася масштабна ДТП.  Правоохоронці встановили, що водій вантажівки Renault виїхав на смуху зустрічного руху, де скоїв зіткнення з мікроавтобусом Mercedes Sprinter, після чого зіткнувся з легковим автомобілем Skoda та пасажирським автобусом Plaxton Elite.
Внаслідок аварії загинули водій вантажівки, його пасажир – 28-річний мешканець Харкова та другий водій автобуса віком 49 років, ще 37 людей постраждали. 

Напад ведмедиці

napad vedmedytsi scaled

У Осмолоді, що на Калущині чоловік збирав у лісі гриби та наткнувся на двох ведмежат, а вже позаду них був дорослий ведмідь. Найімовірніше — їхня мама-ведмедиця, яка і кинулась захищати потомство. Ведмедиця чотири рази атакувала його: погризла ноги, пошкодила артеріальні судини, але чоловіку вдалося врятуватися. Зараз він у лікарні.

Голова Івано-Франківської обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок Михайло Лущак радить: під час зустрічі з ведмедями не варто кричати голосно, брати зі собою собак, бо надмірний галас може спровокувати тварину. Також не треба втікати, бо ведмідь швидше бігає.

Не можна й дивитися хижаку в очі. Аби врятувати собі життя, потрібно повільно рухатися назад, проте не обертатися до ведмедя спиною.

ТЦК перевіряють елітні заклади Франківська

c79cd34e64ce86cc81fb36f6cbfff3c9 scaled

На вихідні представники військомату навідалися до популярних закладів Івано-Франківська:“Pasage Gartenberg”, “Yoki Restaurant” та “Zosina Wola”, а також калуському “Vintage“. Також у соцмережах писали, що працівників ТЦК помітили на Буковелі. У обласному військоматі цю інформацію підтвердили.

Раніше представники ТЦК прийшли на концерт гурту “Океану Ельзи” у Києві, деяких чоловіків затримали. Фронтмен гурту Святослав Вакарчук цю інформацію ніяк не коментував.

25 років

1705153918 4405 scaled

У середу, дев’ятого жовтня Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон про заборону мобілізації українців, які не досягли 25-річного віку. Йдеться про припинення мобілізації для військовозобов’язаних чоловіків віком до 25 років, які за станом здоров’я визнані непридатними до служби в мирний час, але обмежено придатними у воєнний час.

Водночас демобілізаціяобмежено придатних чоловіків віком 18-25 років поки не передбачена – цю норму Комітет з нацбезпеки виключив із законопроєкту напередодні.  

Сморід з Черемоша

photo 2024 10 11 11 53 33 2 scaled

Верховинці скаржаться на жахливий сморід у центрі селища та біля їхніх домівок, а також на потрапляння під час дощу в річку Чорний Черемош отруйних речовин зі стічних вод утвореного сміттєзвалища. На підставі численних скарг жителів селища правоохоронці зареєстрували кримінальне провадження.

Відтак, обласна прокуратура повідомила про підозру начальнику комунального підприємства – депутату восьмого демократичного скликання Верховинської селищної ради. 

Грибники

photo 2024 10 12 13 08 24 scaled

На Коломийщині та Калущині в лісі знайшли тіла двох грибників. Так, 11 жовтня поблизу села Товмачик Коломийського району 53-річний чоловік пішов по гриби і не повернувся. Вранці тіло чоловіка знайшли рятувальники та місцеві жителі. 

Ще один трагічний випадок ставсяв Калуському районі. 61-річний пішов у ліс збирати гриби поблизу села Завій, Новицької громади. Вранці тіло чоловіка виявили місцеві жителі.

Призупинили бронювання

Кабінет Міністрів України тимчасово призупинив бронювання від мобілізації та статус критично важливих підприємств для проведення аудиту раніше ухвалених рішень.

«Економічна правда» підтвердила це, посилаючись на джерела в уряді, й додала, що президент Зеленський висловив обурення через бронювання від мобілізації 1,5 мільйона людей, після чого, уряд до 15 листопада зупинив деякі положення щодо критично важливих підприємств.

Водій тікав від поліції

Зіткнення Audi та Toyota у Калуші: винуватець ДТП був п'яний за кермом (ФОТО)

У Калуші дев’ятого жовтня патрульні зупинили автомобіль Audi, який їхав на великій швидкості. Втім водій авто проігнорував вимоги поліції та почав тікати. Виїхавши на зустрічну смугу, він не впорався з керуванням та зіткнувся з автомобілем Toyota Rav 4. Внаслідок ДТП ніхто не постраждав.

На 52-річного порушника патрульні склали протокол за керування у нетверезому стані, вчинення ДТП та керування автомобілем без відповідних документів, а також непокору поліції.

  • Попри різні новини, наша область і Україна продовжує втрачати у цій жорстокій війні захисників. Вічна пам’ять і слава усім, хто поліг у бою за Батьківщину з Прикарпаття цього тижня! Щирі співчуття рідним героїв!

Дякуємо, що читаєте ПІК!

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено